Експерти на Министерството на туризма направиха инспекция на морски плаж

...
Експерти на Министерството на туризма направиха инспекция на морски плаж
Коментари Харесай

До плажа Корал има пешеходен достъп, уверяват от МТ

Експерти на Министерството на туризма направиха ревизия на морски плаж Корал със съдействието на община Царево. Проверката е по предписание на министър Николина Ангелкова и е във връзка сигнал, че няма пешеходен достъп до линията.

При инспекцията на място беше открито, че до плажа за природосъобразен туризъм „ Корал “ има два пешеходни достъпа, единият от които минава през общински път. Има опция за пешеходно прекосяване и през частния терен, като притежателите на парцела увериха, че през летния сезон няма да попречват туристите да минават пешком, с цел да стигат до плажа. Предстои още една инспекция с управлението на РДНСК гр. Бургас, оповестяват от Министерството на туризма.

Според регламентите на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) наложително би трябвало да бъде подсигурен пешеходен достъп до всички морски плажове и за Корал условието е спазено.

Проверките за съблюдаване на разпоредбите за ръководство и стопанисване на морските плажове към този момент започнаха. Тази година контролът по какъв начин концесионерите и наемателите извършват договорите си ще бъде още по-силен, с цел да бъде обезпечена безвредна отмора на туристите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР