Експертът по Конституционно право и бивш служебен премиер проф. Георги

...
Експертът по Конституционно право и бивш служебен премиер проф. Георги
Коментари Харесай

Близнашки разкри сценарии на Радев и протестите

Експертът по Конституционно право и някогашен длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки разяснява участниците в събитията от началото на митингите до момента. "Всеки си слага лични цели. Иван Костов стои в сянка, само че задава звук на крайната десница, желае да вземе своя политически реванш. Корнелия Нинова му спомага това да стане. Това е единият сюжет ", съобщи той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Проф. Близнашки видя, че другият сюжет е потребление на всичко това, което се случва, за определяне на властнически режим.

„ Румен Радев се изживява като евентуален управник, който работи по безграничен метод. Когато искаш оставката на държавното управление и дружно с това и на основния прокурор – зад всичко това стоят желанията за узурпация на властта, за определяне на една еднолична власт и това основава една извънредно рискова, извънредно сериозна обстановка. Този човек би трябвало да бъде спрян. Всеки желае повече власт. Това е човешката природа. Това няма нищо общо с разделянето на управляващите и естественото действие на една парламентарна страна “, безапелационен бе Близнашки.

„ Ние имаме най-хубавата конституция в Централна и Източна Европа. Това би трябвало да е ясно на всички. Много добре са уравновесени управляващите, стига настоящите лица, които сме избрали за съответните функционалности, да се придържат към заложения в тях капацитет “, сподели проф. Георги Близнашки и разяснява апела: „ Мутрите вън “: "Така и не стана ясно, на кого лепваме този етикет. Кои са мутрите? Защото българските министри не са мутри, българското държавно управление не е хунта, в България няма никаква тирания ".

Според Георги Близнашки, привикване на Велико национално заседание е дълъг път. 30 години го водим този диалог.

„ Писането на Конституция е най-сложното интелектуално занятие в историята на човечеството “, разяснява специалистът по Конституционно право. По мотив решението на Конституционния съд за недосегаемостта на президента проф. Близнашки съобщи: "Срещу президента не може да се правят процесуални дейности, той не може да бъде притеглен като обвинен. Но може да стартира наказателно произвеждане до приключване на мандата. "

"Никой не е недостижим ", безапелационен е професорът. Имунитетът на президента не е безспорен. Той е условен. Това е функционален имунитет. Важното е, че се разруши тази заблуда, че имунитетът на президента е безспорен. Всеки би трябвало да си мери приказките, тъй като, когато прекрачиш границата на закона, рано или късно ще ти се потърси сметка “, разяснява проф. Георги Близнашки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР