Експерт: Над 80% от сградите в София са без мълниезащита.В

...
Експерт: Над 80% от сградите в София са без мълниезащита.В
Коментари Харесай

Експерт: Над 80% от сградите в София са без мълниезащита


Експерт: Над 80% от постройките в София са без мълниезащита.

„ В София над 80% от постройките са без мълниезащита, изключително старите блокове и кооперации. Те са имали такава при градежа, само че всеобщо при ремонта на покривите им в последните години инсталациите са отстранявани “. Това сподели пред  инж. Христомир Иванов, специалист по мълниезащита.

„ Ако една гръмотевица падне върху покрива на вашия блок и вие се къпете в банята, вероятността да бъдете изумени е доста огромна. Но хората това не го знаят. Мълнията избира пътя си по линия на най-ниското противодействие “, разясни експертът. Затова и по думите му гръмоотводът на съседа няма по какъв начин да пази нас.

„ Има настояща разпоредба за мълниезащита, която доста ясно указва по какъв начин се проектира гръмоотводна апаратура и какъв е периметърът на нейната отбрана “, посочи инж. Иванов. Той моли тези, които желаят да вземат превантивни ограничения, да се извърнат към експерти.

„ Уредбата за мълниезащита е задължителна и следена при новото строителство и въвеждането на постройките в употреба “, уточни Христомир Иванов.

Във вторник вечерта трима души починаха, откакто са били ударени от гръмотевица. Инцидентът е станал в градинката при църквата „ Свети Никола “ на ул. „ Пиротска “ в София.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР