Експерименталната ваксина на Moderna срещу COVID-19 отчете 94.5% ефективност според

...
Експерименталната ваксина на Moderna срещу COVID-19 отчете 94.5% ефективност според
Коментари Харесай

Втора американска ваксина с високи резултати - Moderna отчете 94.5% ефективност

Експерименталната ваксина на Moderna против COVID-19 регистрира 94.5% успеваемост съгласно данни от нов напреднал стадий на тестванията, с което американският производител на медикаменти стана вторият в Съединени американски щати, отчитащ резултати надалеч над предстоящите.

Междинният разбор на основаната в Кеймбридж биофармацевтична компания е изработен въз основа на открити 95 инфекции измежду 30 хиляди участници в изследването. 15 хиляди от тях са получили лекарство с плацебо резултат, а останалите – имунизацията. Само 5 инфекции са зародили при пациентите, получили от действителния препарат, който се ползва в две дози, в 28-дневен период, съобщи „ Ройтерс “.

„ Тази вест от Moderna е извънредно вълнуваща и доста ускорява оптимизма, че ще имаме избор сред положителни ваксини в идващите няколко месеца “, разяснява Питър Опеншоу, професор по пробна медицина от „ Импириал Колидж “ в Лондон.

Американската компания очаква да има задоволително данни за сигурността, нужни за приемане на позволение в Съединени американски щати в идващите седмици. Към момента не са открити съществени странични резултати. Малък % от ваксинираните са почувствали главоболие и болки в тялото.

„ Това беше един от най-великите моменти в живота и кариерата ми. Абсолютно изумително е да съумея да разработя тази ваксина и да видя способността да се предотвратява симптоматично заболяване с толкоз висока успеваемост “, сподели доктор Тал Закс, основен медицински шеф на Moderna, чиито акции се покачиха с 9.1% при предварителната търговия, а европейските скъпи бумаги и фючърсите на Уолстрийт скочиха след новината, обвързвана с имунизацията.

По думите на американския експерт по инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи имунизация може да стартира през втората половина на декември, в началото измежду групите с най-голям риск. До останалата част от популацията препаратът може да доближи през идната пролет, написа CNN.

Какво имаме досега?

Заедно с Pfizer, откъдето регистрираха над 90% успеваемост на своето вещество против COVID-19 предходната седмица, Съединени американски щати може да имат две публично утвърдени ваксини през декември и 60 млн. налични дози до края на годината. През 2021-ва държавното управление може да има над 1 милиарда дози от двете ваксини, повече от задоволително за 330-милионното население на страната.

И Pfizer, и Moderna залагат на нова технология, при която се употребява осведомително РНК. Разликата обаче е в съхранението – до момента в който имунизацията на Pfizer би трябвало да се държи на температура -75 градуса по Целзий, то тази на Moderna изисква -20 градуса. Друго преимущество е обвързвано с обстоятелството, че веществото на Pfizer устоя пет дни в ледник, а това на Moderna – цели 30.

На този декор друга американска марка, Johnson&Johnson, навлезе в напреднала огромна фаза на изследването на своята евентуална COVID-ваксина.

Миналата седмица Русия показа информация от разбори, съгласно която „ Спутник V ” е достигнала 92% успеваемост.

Защо ни е ваксина?

По-голямата част от хората към момента са уязвими на коронавирусната зараза. Рестрикциите на управляващите оказват помощ за ограничението на разпространяването. Ваксината би помогнала на организма да се научи да се бори с заболяването и ще я направи по-малко смъртоносна, написа „ Би Би Си “.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР