Експеримент на bTV – наш екип провери в какви капани

...
Експеримент на bTV – наш екип провери в какви капани
Коментари Харесай

Капани с „дребен шрифт” дебнат потребителите на Черния петък

Експеримент на bTV – наш екип ревизира в какви клопки можем да попаднем, в случай че не четем етикета деликатно и не следим дребния шрифт в офертите на търговците.

Емоционалните и бързи покупки постоянно крият опасности. „ В миг на стрес, когато сме обезпокоени и би трябвало да вземем бързо решението, тъй като знаем, че стоката може да бъде изчерпана и сме подвластни на суматохата – ние грабим и тъпчем в кошницата си”, разяснява Ясен Танев, експерт по киберсигурност.
Снимка: btvnovinite.bg

Заедно със експерта по киберсигурност bTV разигра действителни обстановки на оповестени понижения и бомбастични предложения, които елементарно могат да ни вкарат в капан.
Снимка: btvnovinite.bg

Тестваме оферта за изцяло извършване на покупки, която се назовава “Тотъл стайл”. Панталон, чорапи, яке и риза. Това е дефиницията за “Tотъл стайл”. Отстъпката е 20 %, което е 30,8 лева

Снимка: btvnovinite.bg

Същата скица в този момент – бял панталон, бяла риза, бяло яке костват 150 лева Отстъпка няма, тъй като от сметката липсват чорапите.

Снимка: btvnovinite.bg

Специалистът по киберсигурност поучава да бъдете деликатни, когато плащате с банкова карта, тъй като отвред дебнат камери и записващи устройства.

„ Ако създадем завъртането, камерите могат да снимат и предната и задната страна на картата, с което аз имам вашата информация” добави Ясен Танев.

Рисковете са еднообразно огромни, както в онлайн, по този начин и в офлайн магазините - предизвестяват експертите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР