Екпертът Светлозар Петров говори за Голямото завръщане“ и уроците от

...
Екпертът Светлозар Петров говори за Голямото завръщане“ и уроците от
Коментари Харесай

Експерт за бизнеса и голямото завръщане: Ще се справят онези, които успеят да мотивират служителите си най-добре

 Екпертът Светлозар Петров приказва за " Голямото завръщане “ и уроците от локдауна, както и какво е добре да създадат мениджърите. Той показва хората като основния фактор за справяне със обстановката. В изявление, изпратено до Varna24.bg , той споделя коя ще е думата за 2021 година и по кое време ще стартира " новото обикновено “.

- Господин Петров, стартира ли към този момент бизнесът да се приготвя за " Голямото завръщане “ към офисен или най-малко хибриден режим на работа?

- Бизнесът, и това е обикновено, има проекти и се приготвя за доста разновидности, в това число и " огромното завръщане “, както го наричате. Друг е въпросът дали то ще се реализира 100 %, дали няма да продължи практиката на хоум офиса и работа на смени в офиса, с цел да се поддържа сплотеността на екипите. Такова развиване е много евентуално. Тогава ще се промени и разбирането за работното място – то няма да е непрекъснатото място на индивида, а единствено бюрото, което употребява при своето посещаване в офиса.

При всички случаи би трябвало да имаме поради, че това завръщане ще бъде най-рано в края на лятото. Предвид предстоящата трета вълна и бавния старт на имунизирането, по-ранен стадий за завръщане наподобява нереалистичен.

- Каква съгласно Вас е по-глобалната картина за процесите по време на локдауна?

- Най-същественото в огромната картина е многообразието на отражението на локдауна в другите компании. Даже компании от един бизнес бранш и с сходна активност са наранени и се оправят друго. Ако можем да създадем някакво умозаключение, то е, че сме във време на тествания и по-голямата част от бизнеса би трябвало занапред да покаже жизнеспособността си, да оцелее. Как ще се оправят в този момент фирмите, ще е определящо за бъдещето им.

Личното ми мнение е, че хората са най-важното нещо в една компания и в този момент е моментът мениджмънтът да работи със чиновниците, с цел да реализира оптималната мотивация, еластичност и успеваемост. Който се оправи, ще успее.

- Могат ли съгласно Вас екипите да поддържат този " работен дух “ отдалечени за нескончаем интервал от време? Ще дадете ли препоръки?

- Поддържането на мотивацията и ангажираността в условия на изолираност не е лека задача, само че бизнесът се оправя все по-добре. Тук още веднъж няма генерална рецепта, всеки би трябвало да откри самостоятелно решение. Има, несъмнено, общи насоки, които да са от изгода. Като да вземем за пример да се поддържа по-интензивна и разчупена връзка, която да замести неофициалното другарство в офиса. Но още веднъж всяка компания сама взема решение какво и какъв брой според от особеностите на работата и основно – от хората в компанията.

- Какво ще научим от дългия интервал на отдалечена работа?

- Хората са най-важното в компанията. Те вършат компанията сполучлива, те са основният фактор за справяне със обстановката.

- Ще споделите ли с нас образец за " първенец “, прекосил сполучливо миналата година?

- Всеки, които е здрав, и всяка компания, която продължава да действа и да усъвършенства резултатите си.

- Вие сте член на съдружие " Образование България 2030 “. Какво мислите за on-line образованието в учебно заведение?

- On-line образованието в учебно заведение беше нужна мярка, която се надявам да помогне за преосмислянето, подобряването и дигитализирането на образователното наличие.

- Какво ще бъде " новото обикновено “?

- Очаквам да стартираме да виждаме " новото обикновено “ след септември, тъй че думата на тази година ще е изчакване. Нека се възползваме, с цел да станем по-добри и по-гъвкави в работата си и да сме подготвени за бъдещето, каквото и да е то.

Светлозар Петров е шеф на компанията за сложни HR услуги JobTiger и един от основателите на. Той е член на настоятелството на Великотърновски университет " Св. св. Кирил и Методий “ и член на настоятелството на Фондация на бизнеса за образованието. Съосновател на съдружие " Образование България 2030″. Председател e на почетния съвет на Международната премия на херцога на Единбург за България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР