Екоминистърът Нено Димов, който бе арестуван днес следобед, е отведен

...
Екоминистърът Нено Димов, който бе арестуван днес следобед, е отведен
Коментари Харесай

Нено Димов в болница! Ще пренощува в...

Екоминистърът Нено Димов, който бе задържан през днешния ден следобяд, е отведен в ареста на 3-то районно, научи БЛИЦ.

Той ще остане там за 24 часа, след което ще бъде решено дали ще се трансформира мярката му за неотклонение или ще бъде удължена.

Преди това той е бил закаран в Министерство на вътрешните работи болница.

По-рано денем министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата.

"Оказваме подпомагане сега. Ще направя изказване, откакто приключим. Не съм арестуван ", съобщи пред публицисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

Впоследствие се оказа, че въпреки всичко е бил задържан.

Източници на БЛИЦ разкриха, че със отбраната на Нено Димов се наема адвокатската фирма на юрист Менко Менков.

Той бе видян да влиза в постройката на Националната следствена работа, където по-рано през днешния ден бяха отведени за разпит Нено Димов и прокуристът на ВиК Перник Камен Каменов.

Все още не е ясно и какво обвиняване ще бъде повдигнато на Нено Димов.

Очаква се на следващия ден основният прокурор Иван Гешев да даде конференция дружно с представители на проверяващите.

В ареста е и някогашният началник на ВиК - Перник Иван Витанов.

Както БЛИЦ писа, на територията на Перник и София се организира следствие на закононарушения, касаещи водната рецесия в Перник. Това заяви по-рано през днешния ден основният прокурор Иван Гешев в Перник.

"Делото е под наблюдаване на профилираната прокуратура. Освен дейности по следствието, разпити на очевидци, претърсвания се организират и в Министерство на околната среда и водите ", посочи той. Главният прокурор сподели още, че аналогична инспекция, включваща претършуване и изземване, тече все още в Министерството на околната среда и водите.

Освен това, в министерството чиновници на ДАНС и Министерство на вътрешните работи правят дейности по отношение на разпоредена от Гешев инспекция, отнасяща се до другите режими по вноса на отпадък, главно от Италия, на територията на нашата страна.
По-рано през днешния ден основният прокурор Иван Гешев съобщи, че формираните преди време каузи за непредприети дейности за попречване на водната рецесия в града в Перник към този момент са обединени в едно мега следствие против длъжностни лица от регионалната администрация на Перник, локалното ВиК и екоминистерството, като то се води от спецпрокуратурата.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР