Екохепънинг в района на Белащица днес прерасна в спонтанен митинг

...
Екохепънинг в района на Белащица днес прерасна в спонтанен митинг
Коментари Харесай

Екохепънинг прерасна в протест срещу кариерата край Белащица

Екохепънинг в региона на Белащица през днешния ден прерасна в импровизиран протест против каменната кариера в региона. Близо 150 индивида блокираха пътя и не разрешиха товарните камиони да минават. " Днес е единствено подготовка, към този момент сме подготвени и на крайни дейности ", заяви Павел Гемишев от гражданския комитет " Стоп на кариерите в Белащица ". " Търпението ни е изчерпано, години на митинги и нулев резултат, кой се интересува, че се крадат национални естествени запаси? ", попита ръководителят на Екогласност Емил Георгиев.

Вече близо 3 години продължава сагата с митингите против кариерата на " Холсим " край Белащица. Жителите на селищата Белащица, Гълъбово, Марково, Брестник, Куклен, Цар Калоян и ПК Екогласност не се умориха да се борят против концесионера и вредите от активността му, които понасят всекидневно.

Хората се жалваха даже на швейцарската посланичка, подариха й чували с праха, с който непознатата компания засипва покрайнината, многочислени протестни шествия, сигнали до държавните институции и Прокуратурата съпътстват битката на Белащица и покрайнината да се съблюдават екологичните правила на страната.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР