Екоактивисти от Грийнпийс и Бунт срещу унищожението днес блокираха танкер,

...
Екоактивисти от Грийнпийс и Бунт срещу унищожението днес блокираха танкер,
Коментари Харесай

Норвежки екоактивисти блокираха танкер с руски петрол

Екоактивисти от " Грийнпийс " и " Бунт против заличаването " през днешния ден блокираха танкер, доставящ съветски нефт в Норвегия, като приковаха една от лодките си към котвената му верига в символ на митинг против войната в Украйна, заяви Ройтерс.

Танкерът " Уст Луга " е закотвен пред терминала на „ Ексон Мобил " в Слаген, на към 70 км южно от пристанището на столицата Осло.

Активисти в алена гумена лодка я приковаха към котвената верига на танкера, с цел да предотвратят разтоварването на товара - 95 000 тона петрол - оповестиха от " Грийнпийс " в изказване.

Няколко стачкуващи бяха задържани, заяви локалната полиция.



" Нефтът е освен в основата на климатичната рецесия, само че и на войните и споровете. Шокиран съм, че Норвегия работи като свободно пристанище за съветския нефт, с което, както знаем, се финансира политиката на Путин “, сподели Фроде Плейм, началник на " Грийнпийс " - Норвегия.

„ Есо Норвегия “ се беше договорила да купува нефт преди спора и няма проекти за по-нататъшни покупки от Русия, съобщи представител на компанията пред Ройтерс. " ЕсоНорвегия съблюдава напълно всички норвежки наказания и ние поддържаме координираните интернационалните старания за преустановяване на непровокираната съветска офанзива ", се споделя в изказване на „ Есо “, изпратено по електронната поща.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР