Екипите на Столичната община са на терен и следят зимната

...
Екипите на Столичната община са на терен и следят зимната
Коментари Харесай

Терзиев: Зимната обстановка се следи

Екипите на Столичната община са на терен и наблюдават зимната конюнктура. Фирмите, ангажирани със снегопочистването, започнаха обработки против замръзване от 5:00 ч. тази заран. Обработени са всички трасета на публичния превоз. За това осведоми във фейсбук кметът на София Васил Терзиев по отношение на метеорологичната конюнктура.

В момента 147 машини за снегопочистване са на терен. Работата във всички 24 региона продължава, като техниката навлиза повече и във вътрешнокварталните улици, оповестява още Терзиев. Той поучава жителите, най-вече възрастните хора, да излизат на открито единствено в случай че е неотложно, тъй като се чака снеговалежът да е натоварен и температурите да се намаляват. Шофьорите да употребяват коли, които са оборудвани за придвижване при зимни условия, и да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, приканва градоначалникът.

В Природен парк “Витоша ” се правят обработки с пясък. Пътищата от кв. „ Бояна “ – околност “Златни мостове ” и кв. „ Драгалевци “ – хижа „ Алеко “, към този момент са опесъчени. Ще се позволяват единствено коли с вериги, осведоми още Терзиев. Той показва, че е издал заповед от през днешния ден да проработят четири нови двупосочни “спирки по избор ” по маршрута на рейс №66 до планината Витоша. Всяка спирка е обозначена със знак. Намират се в сектора сред “Заслон бай Кръстьо ” и “Хотел Морени ”, а локациите са до “Разклона за Витошко лале ”, “Витошко лале ”, “Романски въжен превоз ” и “Хотел Простор ”. „ Всеки, който желае да се качи в рейса, би трябвало да даде знак към лидера с повдигане на ръка, а лидерът е задължен да отбие и да качи пасажерите. Слизането на обозначените “спирки по избор ” се случва по същия метод или с натискане на стоп бутона в рейса “, прецизира столичният кмет.

Ако след прекъсване на снеговалежа има открити непочистени спирки, глобата за всяка спирка е 2000 лв., сподели по-рано днес  на брифинг пред публицисти шефът на Столичния инспекторат Николай Неделков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР