Екипите на Спешна помощ в Бяла вече 25 години спасяват

...
Екипите на Спешна помощ в Бяла вече 25 години спасяват
Коментари Харесай

Екипите на ​Спешната помощ в Бяла работят при тежки условия

Екипите на Спешна помощ в Бяла към този момент 25 години избавят човешки животи в условия, които не дават отговор на медицинските стандарти. Те даже не разполагат със лична база, а употребяват пространства на локалната болница.

Средно на 10 сигнала на ден се отзовават екипите на филиала за Спешна здравна помощ в Бяла. А в остарялата постройка на болничното заведение, чиято външна мазилка се рони, 11 фелдшери и 5 лекари обслужват и незабавни пациенти от няколко общини. Сами са пригодили две шокови зали.
Йордан Иванов, отговорник на филиала за Спешна здравна помощ в Бяла: Шокова зала, която е за работа, тия тук не дават отговор на условията за площ, по-малки са.
За да имат медиците по-нормални условия за работа, Министерството на здравеопазването е осигурило близо 250 хиляди лв. за изграждане на нова постройка на Спешната помощ в Бяла по европроект. Намерен е и подобаващ терен.
Йордан Иванов, отговорник на филиала за Спешна здравна помощ в Бяла: Сградата ще бъде наша, ще бъде по-модерно оборудвана.
Изграждането на новата постройка ще продължи 7 месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР