Екипите на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ и

...
Екипите на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ и
Коментари Харесай

Социалното министерство ще окаже подкрепа на пострадалите от наводнението в Берковица

„ Екипите на Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ и Агенцията за обществено подкрепяне /АСП/ ще окажат нужната поддръжка за всеки, който е потърпевш от наводнението в Берковица. Заедно с кмета на общината ще организираме обходи по парцелите на хората, с цел да може да се разпознават тези, които са потърпевши “.

Това съобщи служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров във връзка наводненията в Берковица и село Бързия , провокирани от поройния дъжд през вчерашния ден.

Той подсети, че от началото на месец юни у нас към този момент работят нови правила в общественото подкрепяне , които плануват оптималният размер на еднократната помощ за случайно зародили потребности да се усили от 375 лв.. на до 1512 лв. , като сумата се дефинира според от провалите и вредите.

С парите хората ще могат да покрият непосредствените си потребности – като покупка на храна, медикаменти, вода или дребна домакинска мебелировка. Те не са предопределени да покриват поправки или възстановителни действия.

„ Процедурата за кандидатстването е облекчена. Колегите от Агенцията за обществено подкрепяне ще оказват помощ на нуждаещите се хора за попълването на съответните документи, с цел да окажем нужната поддръжка “ , добави министър Лазаров.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР