Екипи на турската жандармерия, които охраняват турско-българската граница в окръг

...
Екипи на турската жандармерия, които охраняват турско-българската граница в окръг
Коментари Харесай

Заловиха мигранти край Къркларели при опит да преминат в България

Екипи на турската жандармерия, които охраняват турско-българската граница в окръг Къркларели, са осуетили опити на две групи незаконни мигранти да преминат в България.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 590
Първата група се състояла от 164 незаконни мигранти, а втората- от 11, съобщи Българска телеграфна агенция.

Екипите на жандармерията са подхванали акция по сигнал, че мигранти се укривали край селищата Кофчаз и Дерекьой в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой.

Заловените незаконни мигранти от първата група били от Тунис, Либия, Судан, Алжир, Палестина, Мароко, Сирия и Афганистан. Задържан е турски жител с букви Ф.Т., обвинен за образуване на канал за незаконни мигранти.

При разпита в Дирекцията по сигурността в Къркларели няколко мигранти от групата декларирали, че преди този момент незаконно минали през границата, само че били хванати от българските граничари, които ги върнали назад през границата в Турция, където били арестувани от турските гранични управляващи и предадени в центъра за връщане на незаконни мигранти в Пехливанкьой.

Другата група била хваната от екипи на турската жандармерия при обход на региона край Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой/Малко Търново. Тя се състояла от мигранти от Афганистан и Мароко, които се укривали към границата в очакване на комфортен миг да преминат на българска територия. Заловените били предадена в мигрантския център в Пехливанкьой. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР