Екипи на пожарната бяха разположени на мостовете в Пловдив. Те

...
Екипи на пожарната бяха разположени на мостовете в Пловдив. Те
Коментари Харесай

Пожарната в Пловдив е задействана заради стотици литри нефтени продукти СНИМКИ

Екипи на пожарната бяха ситуирани на мостовете в Пловдив. Те чакат разлива на нефтени артикули, който потегли от Пазарджик.

По първична информация става въпрос за изпускане на 600 литра нефтопродукти, оповестява trafficnews.bg . Екипи на пожарната са ситуирани на моста на Панаира и край баража на река Марица в Пловдив. Те започнаха незабавни ограничения за ограничение на замърсяването.

Пожарникарите ще опитат да сложат боново оборудване във водите на река Марица, с цел да бъдат уловени нефтопродуктите. Установена е индустриална повреда в завод от спукана тръба на хидравлична преса.



Проверки са открили нефтопродукти по течението на реките Пишманка и Марица, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски. Замърсяването е незадълбочено, не е рисково за рибите, настояват природозащитници.

„ Каучук “ АД документално е уведомил РИОСВ-Пазарджик за аргументите и подхванатите дейности. Производственият развой е бил спрян неотложно, с което е прекратено следващо замърсяване. Установена е индустриална повреда в завод „ Транспортна лента” от спукана тръба на хидравлична преса и е прекратена активността му. Преди обновяване на индустриалния развой Регионална инспекция за опазване на околната среда ще извърши контролно пробонабиране от отпадъчните води на предприятието.



„ Ако се наложи екипите ще работят непрекъснато, само че ще бъдат подхванати всички нужни ограничения, с цел да не се допусне разпространяване на замърсяването по Марица. В непрекъсната връзка сме с Басейнова дирекция и Гражданска отбрана, всички дейности се координират ", съобщи регионалният шеф. - Замърсяването е незадълбочено, водата е спряна, пуснати са шлюзовете. Очаква се към 3 часа сутринта петното да е в Пловдив и да бъде почистено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР