Екипи на МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик,

...
Екипи на МВР, НАП и ДАНС влязоха в Община Пазарджик,
Коментари Харесай

Полиция и данъчни влязоха в община Пазарджик, проверявали и дарение от Пеевски

Екипи на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и ДАНС влязоха в Община Пазарджик, където ревизират сигнал за финансови злоупотреби. Информацията за акцията бе обявена първо от неофициални източници, а за инспекцията удостовери по-късно пред публицисти кметът на града Тодор Попов. Той употребява случая да насочи рецензии към служебното държавно управление и назова протичащото се " цирк ".

По думите му, в общината влезнали над 30 души от трите институции дружно с фотограф, с цел да ревизират 10 документа, от които 90% били обществена информация. Някои от документите можело да бъдат открити на уеб страницата на общината.

Попов изясни, че измежду изисканите документи са били копия на подаяние от компанията " Интръст " ЕООД, която е благосъстоятелност на претендента за народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Кметът напомни, че дарението е направено през 2020 година и е в размер на 700 хиляди лева, от които 350 хиляди лева са били употребявани за волейболния клуб, а останалите - за действия, които донорът се е съгласил да бъдат осъществени. Какви тъкмо - не бе конкретизирано. От Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Национална агенция за приходите към момента няма публична информация за инспекцията.

Попов акцентира, че нямало да се уплаши от дейностите на Министерство на вътрешните работи и описа, че в петък вечерта бил спрян от служители на реда до момента в който карал, само че отказал да даде проба за алкохол. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха за наложената глоба незабавно след случая - пътните служители на реда приложили административна глоба и лишили книжката му за период от две години. Допълнително той ще би трябвало да заплати и санкция от 2000 лв..

" Прибирайки се към у дома към 12 ч. получавам сигнал и спирам. Момчета, които аз не познавам, които не са от Пазарджик, които се държаха безпределно надменно... Искам да кажа на тези хора, които ги вършат тези селски схеми, че въпреки всичко аз съм правист, бил съм 5 година арбитър и 10 година юрист. Аз пребивавам във враждебна среда, откогато съм в локалното самоуправление. Не са ме обичали нито едните, нито другите...Ако си мислят, че ще се вържа на обикновените им полицейски схеми, надълбоко са се излъгали ", разяснява редом с описа за инспекцията кметът.

Той изясни, че е отказал да дава каквито и да е проби, тъй като знаел " методите и схемите ". " Ако им бях дал проба, и като нагласят, че имаш 5 промила алкохол в кръвта и си цялостен с опиати, след това върви и се обяснявай. Щяха да ме заключат и да ме вършат за срам ", уточни Попов. Той отхвърли да отговори изрично дали е дал кръвна проба, с цел да бъде потвърдено без подозрение карал ли е под влияние на алкохол или опиати, само че сподели, че е направил каквото би трябвало и щял да апелира наказателното разпореждане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР