Екипът на Варненската опера споделя скръбта на всички българи за

...
Екипът на Варненската опера споделя скръбта на всички българи за
Коментари Харесай

Опера Варна изпраща Патриарх Неофит с Упокой души его от Чайковски

Екипът на Варненската опера споделя скръбта на всички българи за кончината на блаженопочившия Български патриарх Неофит, първосветителя на родната Православна черква, оповестяват от културната институция.

Негово светейшество докосваше сърцата с всеотдайната си посветеност на християнската религия, ерудицията и красноречието, благостта и смирението, с които приобщаваше миряните към духовното дело.

Църковните песнопения, които Патриарх Неофит превъзходно изпълняваше, превръщаха всяко негово свещенодействие във висше признание.

Той беше обожател и на оперното изкуство, тъй като красивата музика постоянно е най-хубавият път към божественото, заложено във всеки от нас.

Затова, в Деня за народен печал, Варненската опера ще отдаде респект на Негово Светейшество с музиката на Чайковски от „ Упокой души его “ - оня трогателен хор от операта „ Дама Пика “, който извежда гибелта на Графинята и Герман в кулминационна точка на творбата.

Маестро Григор Паликаров ще призове актьори и аудитория към едноминутно безмълвие, в символ на поклонение пред духовното завещание на достопочтения висш архиерей на Българската православна черква.

Спектакълът на „ Дама Пика “ ще бъде нашата молитва и религия за светлия път на Патриарх Неофит в селенията на праведните!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР