Екипът на Господари на ефира изразява своята признателност към българското

...
Екипът на Господари на ефира изразява своята признателност към българското
Коментари Харесай

Господарите изригнаха заради побоя над журналиста Димитър Върбанов

Екипът на " Господари на ефира " показва своята благодарност към българското общество и медии, за солидарността и поддръжката към  журналиста Димитър Върбанов. Това се споделя в позицията на предаването във връзка случая, който претърпя Върбанов. Ето какво още споделят от предаването, съобщи Блиц:  

Както е добре известно към този момент, репортерът на предаването имаше конфликт със чиновници на склада - обект на следствие на " Господари на ефира " от юни тази година. Той беше изхвърлен от тях, до момента в който се опитваше да си свърши работата. Митко Върбанов   беше настанен във великотърновската болница за краткотрайно наблюдаване, с  диагноза леко мозъчно разтърсване.  

За благополучие /този път/ журналистът се размина без съществени пострадвания. Същевременно обаче, не можем да не споменем обстоятелството, че дотук изобщо нямаше да се стигне, в случай че институциите си бяха свършили работата в точния момент. Прокуратурата и Агенция по храните получиха сигнал по този случай от " Господари на ефира " още през юни месец. Ние надлежно получихме заричане, че складът с храни с изминал период на валидност, ще бъде затворен и храните - унищожени.  

Почти 4 месеца по-късно складът продължава да работи необезпокоявано и опитът на нашия кореспондент да продължи следствието приключи по този метод.   Изключително обезпокоителен е фактът, че опитите за разпра с  журналисти в нашата страна зачестяват. Реакцията ни против всеки подобен случай би трябвало да е остра и безапелационна, с цел да не допуснем това да се трансформира в всекидневие.  Настояваме институциите да реагират в точния момент, когато получават сигнали за нарушавания и неспазване на Закона, с цел да не допуснем в бъдеще, при някоя сходна разпра да се стигне до в действителност трагични последици.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР