Екипът на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на

...
Екипът на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 август

Екипът на Actualno.com ви показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важните събития от днешния 23 август.
ПАК СЪМНЕНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЯТА НА БАБХ ОТНОСНО КРИЗАТА С ЧУМАТА Пожарна охрана ОВЦЕТЕ И КОЗИТЕ
Втора част от серията проби, взети поради опасения за чума по дребните преживни животни в Странджанско, които бяха изпратени за проучване във френската лаборатория „ Сирад”, към този момент е върната назад на Българската организация по храните (БАБХ). Нито една от тези проби не се е оказала позитивна, твърди в своя обява в. " Труд ".
РУМЕН ПОРОЖАНОВ: ЧУМА В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ И ТОВА Е ПОТВЪРДЕНО ОТ ЛАБОРАТОРНИТЕ ПРОБИ
" Имаше ясни резултати от френската лаборатория, че чума има. Тези резултати бяха показани. Не мога да отговоря какъв брой тъкмо животни са умряли от чумата. Не желая да заблуждавам с неточни данни. По тази тематика би трябвало да питате БАБХ. " Това сподели министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.
ПОРОЖАНОВ: НЯМА ДА ПОДАМ ОСТАВКА ЗАРАДИ ЧУМАТА
Оставката му беше поискана от Българска социалистическа партия на изключителна конференция, където социалистите обявиха, че чума в Странджа няма и точно поради това министърът би трябвало да си върви.
САКСКОБУРГГОТСКИ ЗАГУБИ ЗАВИНАГИ И ДВОРЕЦА " ВРАНА "
Бившият министър-председател Симеон Caĸcĸoбypггoтcĸи ще би трябвало да се раздели вечно с един от най-апетитните си парцели у нас – дворецът " Врана ".
И БОРИСОВ УВЕРЯВА, ЧЕ ТЕЧЪТ ОТ " МОПАНГ " БИЛ " КАТЕГОРИЧНО СПРЯН " (ВИДЕО)
В момента изрично е спрян течът от потъналия преди близо век транспортен съд " Мопанг ". Работата по премахването на мазута ще стартира незабавно щом изискванията го разрешават, в този момент няма да бъде пожертван животът на водолази поради прекъсването на теча. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който отиде в Созопол да види старта на интервенцията по обезопасяване на потъналия транспортен съд.
ОПИТВАТ съдебна експертиза НЕЗАКОННО ДА ЗАСТРОЯТ СИЛИСТАР
Кметът на Царево Георги Лапчев е внесъл за одобрение докладна за обстоен организационен проект на вилно населено място от 22 декара, което да се построи в непосредствена непосредственост до плажа " Силистар “, намиращ се в Природен парк " Странджа " и част от европейската екомрежа НАТУРА 2000. Очаква се докладната да бъде прегледана на съвещание на Общинския съвет в петък, 24 август, оповестява уеб сайтът " Биволъ ".
ИВАНЧЕВА СМЕНИЛА ИСКАНИЯ ПОДКУП С ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМ САМО ЗА ТРИ ДНИ
Подкупът, който Десислава Иванчева е поискала от предприемача Александър Ваклин, се е нараснал двойно единствено за три дни - от 250 000 на 500 000 лв.. Това излиза наяве от обвинителния акт против задържания кмет на " Младост ". Оказва се също по този начин, че бележник на Иванчева е измежду главните доказателства против нея.
СИМЕОНОВ ЗА НОВИЯ РЪКОВОДИТЕЛ НА АГЕНЦИЯТА Пожарна охрана ВПИСВАНИЯТА: НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ
Кандидатурата на Габриела Козарева за началник на Агенцията по вписвания на мястото на Зорница Даскалова не е обсъждана на Политически съвет на ръководещата коалиция ГEPБ и " Обединени патриоти ". За тази кандидатура виновна само партия " Атака ". Това написа в публична позиция на управлението на партия Национален фронт за избавление на България (НФСБ).
ЗАСТРАХОВАТЕЛ: АКО " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ " СТАНЕ 800 ЛЕВА, МАСОВО НЯМА ДА съдебна експертиза СКЛЮЧВА
Обезщетенията надминават приходите, които застрахователите получават от " Гражданска отговорност ". Това сочи формален отчет на КФН, не е наше изказване, съобщи Нина Колчакова, основен секретар на Асоциацията на застрахователите. Към края на предходната година дефицитът е 60 млн. лв., а тази година дефицитът се обрисува да е още по-голям – поради решение на Върховния касационен съд (ВКС), разширило кръгът на хора, които могат да търсят обезщетение при умрял на пътя.
СУ ТЪРСИ СТУДЕНТИ: ЦЕЛИ 850 МЕСТА ОСТАНАХА НЕЗАЕТИ
Допълнителен банкет е разгласен за специалности, измежду които право, компютърно инженерство, археология, обществена администрация, педагогика, българска, френска и италианска лингвистика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР