Екипажът на аржентинската подводница Сан Хуан в състав от 44

...
Екипажът на аржентинската подводница Сан Хуан в състав от 44
Коментари Харесай

Южното командване на ВМС на САЩ със сензационна новина за екипажа на изчезналата аржентинска подводница

Екипажът на аржентинската подводница " Сан Хуан " в състав от 44 души към момента има късмет за " рисково оцеляване ", без значение от това, че субмарината изчезна преди 15 дни. Това съобщи представителят на Южното командване на Военноморски сили на Съединени американски щати Ерик Рейнолдс пред РИА " Новости ", представен от информационните организации. 

" Фактът, че измина толкоз доста време работи срещу вярата да бъдат открити живи, само че постоянно съществува опция за рисково оцеляване ", съобщи Рейнолдс. В същото време той означи, че не би трябвало да се спекулира с броя на дните, в продължение на които екипажът може да остане жив.

" Мисията по издирването и спасението продължава ", акцентира Рейнолдс.  Бившият командващ на съветския Балтийски флот адмирал Владимир Валуев обаче съобщи от своя страна, че злополуката евентуално е станала поради водород, който се е отделил от акумулаторите и се е взривил, предизвиквайки пожар. При този развой се е образувал хлор, който е погубил хората на борда на подводницата. 

" Хлорът може да се образува поради попадане на извънбордна вода вътре в корпуса, когато подводницата изплува за дозареждане на акумулаторите на перископна дълбочина и се е движела в режим на работа на дизеловите мотори под вода ", изясни Валуев. " Акумулаторите под въздействието на тази вода са почнали да отделят този задушаващ газ, който може да е предизвикал гибелта на екипажа ", добави адмиралът.  Връзката с подводницата " Сан Хуан " се изгуби на 15 ноември, като последното известие от екипажа гласеше, че на борда е станала повреда.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР