Екип от следователи от Окръжната прокуратура в Бургас започва проверка

...
Екип от следователи от Окръжната прокуратура в Бургас започва проверка
Коментари Харесай

Жители на Царево със смайващ разказ за бедствието

Екип от следователи от Окръжната прокуратура в Бургас стартира инспекция за аргументите за нещастието, а от община Царево стартира инспекция на разрушената инфраструктура.

" Направен е оглед на местопроизшествието, разбирайки на моста, както и на телата, които бяха открити, вследствие стихията. Образувано е досъдебно произвеждане за задоволителни данни за осъществено закононарушение ", съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.
-->
Приливната вълна, която унищожи моста, лиши четири човешки живота - на ръководителя на районния съд Мария Москова, на щерка ѝ - ветеринарната лекарка доктор Даниела Йорданова и на двама мъже. Свидетелите на нещастието още не могат да се отърсят от претърпяното. 

" Имаше един човек, който си почина пред очите ми. Водата го отнесе, беше пешком с един чадър. Държеше се за един бял джип, само че се отпусна от и водата го взе ", описа пред България Он Ер очевидец.

След изгубените човешки животи, срутените мостове, калта и болката идва време за равносметката.

" Въпреки упреците, макар търсенето на виновност и неточности, предотвратили сме стотици човешки жертви. Ако преди няколко години общината не беше изнесло ромското гето отвън града, в този момент щеше да разясняваме над 300 човешки жертви ", сподели зам. кметът на община Царево Марин Киров.

Повредените мостове в община Царево са 12. В идващите дни тук се чака и междуведомствената комисия, която също би трябвало да стартира оглед на вредите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР