Екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов пред сградата на Българската

...
Екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов пред сградата на Българската
Коментари Харесай

Задържаха Кристиян Христов преди пресконференция по казуса Осемте джуджета

Екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов пред постройката на Българската телеграфна организация.

Христов трябваше да даде конференция от 14 часа за абсурда, прочут като " Осемте джуджета ". Минути преди брифинга обаче той беше отведен с автомобил в незнайна посока. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха пред БНР, че Христов е бил арестуван по прокурорско разпореждане.

Задържаният Кристиян Христов е притежател на компанията за произвеждане на асаньори " Изамет ". Именно от нея потегли абсурдът, прочут като,,Осемте джуджета ". Бившият притежател на компанията Илия Златанов описа, че е бил заставен от Петров да я трансферира на Христов. По-рано през днешния ден пък някогашната брачна половинка на Петров - Любена Павлова, даде изявление пред Антикорупционния фонд, в което твърди, че точно напусналият следовател е създател на писмото със закани към основния прокурор Иван Гешев.

Задържането на Христов обаче не е обвързвано с " Осемте джуджета ", сподели източник на " 24 часа ". Прокуратурата е постановила той да бъде задържан по следствието, поради което в понеделник вечерта имаше акция в прочут столичен ресторант, а Петров и Размиг Чакърян-Ами бяха оповестени за търсене.

Снимката е илюстративна
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР