Екип на болницата към Китайския университет за наука и технологии

...
Екип на болницата към Китайския университет за наука и технологии
Коментари Харесай

Изследване на китайски учени демонстрира по-добра стратегия за лечение на пациенти с инсулт

Екип на болничното заведение към Китайския университет за просвета и технологии е открил, че премахването на кръвни съсиреци в границите на 12 часа след инсулт може доста да усъвършенства здравето на пациентите и да понижи смъртността. Резултатите от изследването са оповестени в последния брой на New England Journal of Medicine.

Лекарите са провели рандомизирано, следено изследване, включващо 340 пациенти на междинна възраст 66,5 години от 36 лечебни заведения в цялата страна.

Две трети, или 226, от тях са получили медицински грижи плюс ендоваскуларна тромбектомия – хирургична процедура за премахване на кръвни съсиреци от артерии или вени, в границите на приблизително пет часа след исхемичния инсулт, породен от остра оклузия на базиларната артерия, до момента в който останалите една трета са получили единствено медицински грижи като наблюдаване. Резултатите са посочили, че смъртността в групата с тромбектомия е 37% и 55% в контролната група.

„ Лекарите нормално вършат избор на лекуване, било то ендоваскуларна тромбектомия или просто медицински грижи, въз основа на техния клиничен опит. Това би довело до комплициране както за лекарите, по този начин и за фамилиите на пациентите “, разяснява Ху Уей, съавтор на проучването и невролог в болничното заведение.

Проучването дава безапелационни доказателства по отношение на клиничните решения за лекуване на инсулт, считат от екипа.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР