Ежедневно се налага да работим пред компютър, а смартфонът почти

...
Ежедневно се налага да работим пред компютър, а смартфонът почти
Коментари Харесай

Колко опасна е синята светлина за здравето ни

Ежедневно се постанова да работим пред компютър, а смарт телефонът съвсем непрекъснато се върти в ръцете ни. Добре известни са вредите, които нанасят екраните им на нашето зрение, само че се оказва, че LED осветлението също е нездравословно.

 Каква е вредата от екраните
Как ни вредят екраните

До какво води несъразмерното застояване пред компютъра и телефона

Синята светлина, която излъчват екраните и LED осветлението, усилва риска от рак на простата при мъжете и от рак на гърдата при дамите. Това демонстрира ново проучване, оповестено в Environmental Health Perspectives.

 Снимка 354006

Проучването е извършено измежду 2000 пациенти, живеещи в Барселона и Мадрид, които са се излагали на синя светлина през нощта. Учените са измерили излагането на изкуствена светлина от уличните лампи и от източниците в закрити пространства.

Резултатите демонстрират, че хората, изложени на открита синя светлина през нощта, са с по-висок риск от развиване на рак на гърдата и два пъти по-висок риск от рак на простатата.

 Снимка 354007

За да доближат до това изобретение откривателите са употребявали сателитни фотоси, които демонстрират интензивността на изкуствена светлина през нощта в огромните градове.

 Дедпул против рака
Дедпул против рака

Всеки може да се включи в благородната самодейност

Синята светлина има по-къса дължина на вълната от другите светлини във забележимия набор, което съгласно CNN значи, че има по-голяма сила.

Тази светлина се среща в огромна част от уличното осветяване, както и при екраните на смарт телефоните, компютрите и таблетите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР