Ежедневно през ръцете ни минават доста джаджи и честно казано,

...
Ежедневно през ръцете ни минават доста джаджи и честно казано,
Коментари Харесай

Най-разочароващите джаджи за 2021 година

Ежедневно през ръцете ни минават много джаджи и почтено казано, доста от тях са положителни, само че също по този начин виждаме доста в действителност неприятни артикули – някои са просто неприятни, до момента в който други са способни и добре проектирани, само че съдбовно дефектни по един или различен метод (обикновено когато става въпрос за поверителност). Други бяха оповестени тази година, само че не бяха пуснати – и може би в никакъв случай няма да имаме опция да ги забележим в деяние, тъй като са толкоз зле замислени. Наистина, има доста способи джаджите да са неуспех. Ето кои ни разочароваха тази година.

Microsoft Duo 2

Microsoft не престават да се пробват да налучка рецептата за телефон с Android, само че към момента не са съумели. Сега, след три генерации, сгъваемите устройства на Samsung не престават да се усъвършенстват, само че вторият опит на Microsoft за сгъваем телефон към момента е необичайно устройство, от което никой не се нуждае.

За разлика от други амбициозни сгъваеми модели с екрани, които в действителност се огъват, Surface Duo 2 има два обособени екрана, разграничени от панта. След това има забележителна подутина на задната камера, която стърчи и даже не ви разрешава да поставите телефона по тил. Не е водоустойчив, няма безжично зареждане и към момента имате потребност от две ръце, с цел да го употребявате, даже когато е в режим „ телефон “.

Най-малкото, Microsoft най-малко съумяха да включат спецификации на флагманско равнище в устройството като два AMOLED екрана с периодичност на освежаване 90 Hz, чип Snapdragon 888 и 8 GB RAM. Но главната камера остава скромна, със слаба обработка на изображения и даже с потребните софтуерни функционалности на Microsoft Surface Duo 2 просто не е това, което желаеме от сгъваем телефон. Surface Duo 2 от 1500 $ е просто прекомерно безценен за устройство от най-високо равнище, което към момента отстранява проблемите си.

Razer Zephyr

Тъжно е да сложим в този лист устройство, чиято цел е да защищава хората от заразна болест, само че маската за лице Zephyr на Razer е амбициозна до неточност. Разкрита на CES 2021 като Project Hazel, Zephyr се предлага на пазара като „ пречистваща въздуха джаджа за носене “, макар че наподобява по-скоро като нещо, което компютърен запалянко е направил като атрибут за антиутопичен ефирен сериал.

Докато платнената маска пасивно филтрира въздуха, Zephyr употребява чифт двускоростни вентилатори, с цел да циркулира въздуха през филтри от клас N95, ситуирани в маската. Razer направи някои безапелационни изказвания за успеваемостта на маската и тя в действителност взема решение някои от минусите с днешните вездесъщи синьо-бели кърпи по лицата ни, като прибавя умни функционалности като полупрозрачен мундщук, вътрешни светлини, които акцентират устата на потребителя, и гъвкаво силиконово уплътнение.

Въпреки това, когато се стигне до действителна приложимост, маската, която е прекомерно неловко да носите, няма да обезпечи никаква отбрана против въздушни капчици. Zephyr е тромава, осветлението е суетно, а промяната на филтрите прибавя разноски към цената от 99 $. Не оказва помощ, че доста ревюта се оплакват от липса на комфорт, скучен звук от вентилатора и неприятна видимост, да не приказваме за не толкоз другарските погледи, които получавате при типа на Zephyr. Насърчаваме фирмите да намерят решения на днешните проблеми и се надяваме, че Razer също ще даде още един късмет на концепцията, само че Zephyr в сегашната си форма не е нещо, което някой от нас с готовност би носил обществено.

Amazon Astro

Въпреки че не беше механически разполагаем за закупуване през 2021 година, Amazon разкри своя дребен робот Astro тази година, тъй че той към момента се брои. Повече или по-малко Alexa на колела със сладки вежди, Astro ни показа отговор на въпрос, който не си спомняме да сме задавали: „ Ами в случай че Wall-E беше същински, злобен и знаеше по какъв начин да прави бийтбокс? “.

На цена от цели 1500 $ – 1000 за членове на програмата за Day 1 издания на Amazon – Astro се популяризира като домакински помощник. И като всеки добър помощник Astro стартира работа в първия ден, като опознава вас, вашата къща и вашето семейство. Роботът стартира със „ записване “ на лицата и гласовете на всеки член на вашето домакинство, който би могъл да му даде команда, и по-късно се заема да картографира свободно терена на вашия дом, тъй че да може да се движи в близост, без да пада по стълби.

Astro също по този начин е изцяло оборудван с това, което е известно като режим Sentry, който му разрешава да патрулира къщата ви за хора или събития, които не разпознава.

За потребителите, които се интересуват от поверителността, Amazon акцентира обстоятелството, че Astro е „ предопределен да пази вашата дискретност “, като отбелязва, че микрофоните, камерите и датчиците на робота могат да бъдат ръчно деактивирани и че граничните зони могат да бъдат заложени, тъй че Astro да знае къде не е позволено да броди. Но действителността е, че Astro е просто още едно страховито допълнение към нашия цифров паноптикум – непрекъснато гледащо, непрекъснато движещо се устройство за наблюдаване, което е проектирано да запаметява и проучва допустимо най-вече от вашите персонални данни.

Apple AirTags

AirTags на Apple са добър артикул. Те не са в този лист, тъй като се провалят в това, което вършат, а то е да наблюдават неща, които изчезват. Напротив, доста добре извършват дилемите си. Но AirTags също са задоволително евтини и задоволително ефикасни с помощта на повсеместното разпространяване на мрежата Find My на Apple, че могат да се употребяват за следене на хора, които не осъзнават, че ги наблюдават, а Apple не е направила задоволително, с цел да смекчи тази заплаха.

През месеците след стартирането на AirTags Apple усъвършенства функционалностите на AirTags срещу дебнене, като даже пусна приложение за Android, тъй че потребителите, които не са на iPhone, да могат да сканират заобикалящата ги среда за нежелани AirTags. Но явно не е имало задоволително мисъл за това, по какъв начин хората ще употребяват този артикул за неприятни цели. Жените по-специално нерядко намират нежелани AirTags в своите движимости или транспортни средства. Надяваме се през 2022 година софтуерните компании да стартират да обмислят методите, по които техните артикули и платформи могат да бъдат употребявани злонамерено и да стартират оттова, вместо да си показват утопии, в които всеки се държи идеално.

OnePlus Watch

OnePlus Watch за 160 $ беше най-лошият смарт часовник, пуснат през 2021 година Вместо да работи с Wear OS на Гугъл, която би му дала достъп до съществуващите приложения за часовник за Android, налични в Play Store, OnePlus пусна смарт часовника с RTOS: същата платформа, която зарежда линията Amazfit от носими устройства. Опитът несъмнено не е добър.

Първоначално часовникът на OnePlus оферираше единствено бета-версии на функционалностите си, което съществено попречва това в началото преживяване. Проследяването на съня, фитнеса и даже следенето на сърдечния темп бяха неточни, което правеше голямата носима джаджа с 46 мм циферблат съвсем безполезна. Дори след актуализация OnePlus Watch остава с бъгове и не предлага преживяване, което бихте очаквали даже от даже по-бюджетен смарт часовник. Този е пас за всички.

Tesla Bot

Разбира се, Tesla Bot към момента не е същински артикул (нито в миналото ще бъде), само че основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск го разгласи тази година, тъй че несъмнено се брои за задачите на този лист. Мъск, човек на годината за списание Time, разкри концепцията си за първообраз на робот, който възнамерява да построи идната година, като нае същински човек, който да се преструва на робот.

Има смисъл, че Мъск би желал да размени човешките служащи с роботи. Компанията има дълготраен опит с недоволства, ориентирани против нея за неприятните условия на труд, тормоз на работното място и даже физически пострадвания. Защо не замените чиновниците си с роботи, които не могат да усещат, не се оплакват и няма да подадат тъжба за пострадване, обвързвано с работата?

Разбира се, всичко това е единствено нереалност. Но милиардерите с неприятни хрумвания към момента са рискови, даже в случай че техните „ роботи “ са просто хора в тесни костюми.

Ray-Ban Stories на Фейсбук

Ray-Ban Stories е първият опит на Фейсбук за чифт умни очила и компанията, известна в този момент като Meta, явно се приготвя за всичко, което метавселената в последна сметка ще бъде, с това носимо устройство. Но чифт очила, които могат да записват хора скрито, не са тъкмо това, което някой желае, както Гугъл Glass към този момент потвърди. Ray-Ban Stories наподобяват ужасно и работят още по-добре. Това ги прави неприятни.

Замислени като отговор на „ умните “ очила, пуснати от неговите съперници през последните години, в това число Гугъл Glass и Snap Spectacles, Stories наподобяват всъщност идентични със моден чифт Ray-Ban като се изключи едно малко копче отдясно, което ви разрешава да заснемате фотоси и видеоклипове на всичко, пред което сте изправени.

Партньорството с фамозна марка беше добра облага – изключително за известна проблематична компания като Фейсбук – точно тъй като маскира доста нехладния капацитет на тези очила да бъдат употребявани за гнусни цели. Бихте ли се качили в метрото и да поставите телефона си до лицето на някого, тъй че да знае, че го записвате? Вероятно не, тъй като ще се усеща толкоз неловко. И въпреки всичко това е смелият нов свят, към който се втурваме: студена, безчувствена виртуална действителност, която ни отчуждава от най-човешките ни импулси, като в същото време насочва данните ни назад към Фейсбук.

Peloton Tread+

Peloton’s Tread+ е гигантска, скъпа бягаща пътека, която дебютира през 2019 година, само че 2021 година беше най-голямата ѝ година. Peloton ребрандира Tread+ (който започва като Tread), с цел да пусне нова, по-евтина, по-малка бягаща пътека, наречена още Tread. Но преди да успее да извади новата си бягаща пътека, Peloton трябваше да изтегли Tread+ от пазара това лято заради известия за пострадвания и гибел на дете.

Първоначално компанията не се оправи добре с случаите, приписвайки ги на неточност на потребителя, вместо да признае, че Tread+, който има неповторим дизайн на летвите, а не обичаен колан като другите домашни бягащи пътеки, прави пострадването по-вероятно. Под натиска на федералните регулатори компанията изтегли Tread+ и към момента не е поправила или пуснала още веднъж бягащата пътека. Но хей, 2022 година към този момент е тук и можем да чакаме нещо ново... и евентуално по-безопасно, в случай че е комфортно.

Източник: HICOMM
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР