Григор Димитров ще спази традицията и ще загрее за “Уимбълдън

...
Григор Димитров ще спази традицията и ще загрее за “Уимбълдън
Коментари Харесай

Григор Димитров ще участва на турнира в Куинс

Григор Димитров ще съблюдава традицията и ще загрее за “Уимбълдън ” с присъединяване на шампионата в Куинс Клъб от 17 до 23 юни.
Прочетете още
Турнирът на трева, който е от категорията АТР 500, е един от обичаните на първата ни ракета. От влизането си в професионалния тур 33-годишният хасковлия има 13 участия в конкуренцията, като я е пропущал единствено един път - през 2021 година, когато беше контузен. През 2020-а пък шампионатът не се състоя поради пандемията от КОВИД-19.

Григор Димитров е първенец в Куинс Клъб за 2014 година след трагичен успех на финала против испанеца Фелисиано Лопес с 6:7 (8), 7:6 (1), 7:6 (6). Тогава българинът избави мачбол в края на втория сет, а в третия изоставаше с пробив, само че сподели темперамент и се пребори за успеха. Освен това Димитров има и два полуфинала - през 2012 и 2017 година.

Сега той е вторият най-високо ранкиран състезател в предварителния лист с участници, в който може да настъпят промени в идващите седмици. Пред него е само №3 в света Карлос Алкарас. Миналата година двамата се изправиха един против различен на четвъртфиналите, като испанецът завоюва с 6:4, 6:4. Интересното е, че тогава Григор Димитров изненада всички с решението да стартира от квалификациите. Причината за това негово решение бе желанието му да натрупа игрова процедура на трева преди “Уимбълдън ”. Преди това българинът за последно бе избрал по лично предпочитание да играе квалификации в Женева през 2019 година.

В листата с участниците в тазгодишното издание на влиятелния шампионат личат имената на още осем представители на Топ 20 - Алекс Де Минор (№11), Тейлър Фриц (№12), Холгер Руне (№13), Томи Пол (№14), Бен Шелтън (№15), Уго Юмбер (№17), Карен Хачанов (№18) и Себастиан Баес (№20).

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР