Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси призова днес в телефонен

...
Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси призова днес в телефонен
Коментари Харесай

Египетският президент призова Тръмп да прекрати незаконната намеса в Либия

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси прикани през днешния ден в телефонен диалог с американския си сътрудник Доналд Тръмп за преустановяване на " противозаконната интервенция " във вътрешните работи на Либия, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия Ал Арабия.

``
реклама

" Египет поддържа доста значимата роля, която Либийската национална войска (ЛНА) играе в битката с тероризма и въоръжените милиции, заплашващи районната сигурност ", споделил Ас Сиси. Той подчертал, че противозаконната интервенция извън в работите на Либия би трябвало да бъде прекъсната.

По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че страната му ще изпрати бойци в северноафриканската страна по молба на държавното управление на националното единодушие (ПНС) в Триполи. Това ще стане най-рано идващия месец.

През април така наречен ЛНА под командването на Халифа Хафтар стартира атака за завладяване на Триполи. Тя стигна до подстъпите на либийската столица, само че никоя от двете страни в спора не може да вземе превес.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР