Египетската агенция за лекарствата е получила от Световната здравна организация

...
Египетската агенция за лекарствата е получила от Световната здравна организация
Коментари Харесай

Египет направи крачка към износа на собствено производство ваксини срещу COVID


Египетската организация за медикаментите е получила от Световната здравна организация (СЗО) второ най-високо равнище на потенциал, разгласи на уеб страницата си районната работа на СЗО за Източното Средиземноморие. С това националният регулатор на Египет стана първият в района и деветият в света с равнище на потенциал 3 (ML-3). 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31941
Това дава опция на египетските производители на ваксини да аплайват за включване в описите на преквалифицираните лекарствени средства и на лекарствените средства за незабавна приложимост на СЗО, което би разрешило на Египет да изнася имунизациите си против COVID-19 в други страни. 

Класификацията на интернационалната организация включва четири равнища на потенциал, като четвъртото (МL-4) е най-високо. Третото равнище значи, че регулаторната система е постоянна, интегрирана и добре функционираща. Оценката на Египетската организация за медикаментите е осъществена от петнадесет интернационалните специалиста сред 13 и 17 март т.г. 

Египет, които е главен производител на медицински и фармацевтични артикули в района, е измежду шестте африкански страни, определени да получат технологията за производството на иРНК ваксини. Проектът за трансфер на технологии на СЗО има за цел да подкрепи страните с ниски и междинни приходи в производството на лични ваксини. 

Египетската държавна компания “Ваксера ” (Vacsera) създава китайската ваксина против коронавирус “Синовак ” (Sinovac). Северноафриканската страна създава и две лични ваксини против ковид - “Кови-вакс ” (COVI-VAX) и “Иджи-вакс ” (Egy-Vax).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР