Египет ще получи пратка от 180 000 тона пшеница от

...
Египет ще получи пратка от 180 000 тона пшеница от
Коментари Харесай

Египет очаква пратка от 180 000 тона пшеница от Индия


Египет ще получи пратка от 180 000 тона пшеница от Индия в идващите дни, заяви министърът на снабдяването и вътрешната търговия Али Али Меселхи, представен от в. “Ал Ахрам ”. По думите му държавното управление към този момент е получило над 3,9 милиона тона от новата годишна продукция. 

Жътвената акция, която стартира при започване на април, ще продължи до края на август. Прогнозите са, че добивът ще е с сред 10 и 12 % по-висок спрямо предходната година. 

Египетските управляващи са провели диалози с министерство на земеделието на Русия и с съветски компании за импорт на пшеница и чакат отговор, осведоми още Меселхи. Той посочи, че съветската страна разполага с количества от стратегическата просвета, само че превозването й е поскъпнало. 

Северноафриканската страна има за цел да внесе към 5,5 милиона тона пшеница след началото на юли, с цел да обезпечи програмата за субсидирани базови артикули, в това число и самун, от която се възползват милиони жители. Наред с това ръководещите желаят да понижат вноса с 10 %, както и да заместят част от употребяваната за субсидиран самун пшеница със сладки картофи. Според изчисленията потреблението на сладки картофи може да спести до един милион тона зърно. 

Египет, който е най-големият вносител на пшеница в света, разчиташе за 80 % от вноса си на Русия и Украйна преди началото на съветската инвазия. Консумацията на пшеница в северноафриканската страна е към 18 милиона тона годишно. 

През последните седмици египетското държавно управление работи за диверсифициране на източниците си за импорт на пшеница. Подписани бяха контракти за импорт от няколко страни, измежду които Франция, България, Румъния и Индия, напомня “Ал Ахрам ”. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР