EFG Swiss Open Gstaad, полуфиналМатео Беретини – Доминик Тийм 6-1

...
EFG Swiss Open Gstaad, полуфиналМатео Беретини – Доминик Тийм 6-1
Коментари Харесай

Беретини върна Тийм в действителността с 12-а поредна победа


EFG Swiss Open Gstaad, полуфинал
Матео Беретини – Доминик Тийм 6-1 6-4


Беретини сподели на Тийм, че го чака още доста работа, с цел да се завърне на топ равнище, с безапелационна победа на полуфиналите в Гщаад. Италианецът доминираше събитията на корта през цялата среща и се наложи с 6-1 6-4.

Това е 12-а поредна победа и трети следващ край за Матео, който трябваше да се откаже от присъединяване си на Уимбълдън поради позитивен Covid-19 тест.

След неуверените представяния в последните кръгове, през днешния ден Беретини сподели най-хубавия си тенис. Сервираше на доста високо равнище и комбинираше експанзия с успеваемост – въпреки да рискуваше с ударите си, те намираха задачата в огромен % от случаите.

Другият впечатляващ съставен елемент от играта на международния №15 бе посрещането, като от ретур той постоянно поемаше самодейността, без значение дали на първи или втори начален удар на съперника си.

Тийм не изигра неприятен дуел на фона на компликациите, които изпитва в последните месеци, само че нямаше отговор на темпото, което противникът му задаваше.

На финала Беретини ще се изправи против Каспър Рууд или Алберт Рамос Виньолас.

Въпреки отпадането, Доминик ще бъде удовлетворен от резултатите, които реализира тази седмица, защото за пръв път след травмата записа три следващи победи на равнище ATP, а стартира и да демонстрира атрактивните осъществявания от форхенд и бекхенд, които публиката е привикнала да вижда от него.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР