Ефектът от идването на Юрген Клинсман в Херта (Берлин) е

...
Ефектът от идването на Юрген Клинсман в Херта (Берлин) е
Коментари Харесай

Вдъхновеният Херта подчини и Леверкузен

Ефектът от идването на Юрген Клинсман в Херта (Берлин) е явен, откакто отборът записа втора поредна победа в Бундеслигата. Тази вечер столичани надделяха с 1:0 като посетители Байер (Леверкузен) в среща от предпоследния есенен кръг. Защитникът Карим Рекик осъществя единствения гол след 64 минути игра.

През предишния уикенд Херта съкруши и Фрайбург със същия резултат, като общо няма загуба от три срещи насам - нещо немислими преди идването на Клинсман. Футболистите на някогашният голаджия демонстрираха доста мощна игра в отбрана и бяха рискови при контраатаките си. Те на два пъти пропуснаха в обстановки едно на едно с вратаря.

В 21-вата Джавайро Дилросън изскочи самичък против Лукас Храдецки, само че не съумя да го преодолее. Последва малшанс и за Дейви Зелке.

Играчите на Леверкузен разчитаха главно на Муса Диаби, до момента в който Кай Хавертц се оказа цялостно отчаяние и даже беше сменен. Пред Лукас Аларио се откриха две благоприятни условия, само че те не бяха отиграни по най-хубавия метод.

Гостите дочакаха своя момент в 64-ата минута, когато Рекик вкара след добавка.

Karim Rekik, matchwinner #B04BSC 0-1 pic.twitter.com/a7nL5R172f
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) December 18, 2019
Последва 100-процентов късмет пред Кевин Фоланд, който от 3-4 метра не съумя да вкара с глава. По-късно в срещата нападателят изпусна от още една добра обстановка.

Берлинчани можеха да решат всичко в 74-ата, когато Паскал Кьопке - наследник на някогашния вратар Андреас Кьопке, не съумя да вкара в състояние самичък против вратаря.

С втората си поредна загуба Байер към този момент е отвън топ 6. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 16 кръг, сряда 18 декември  Байер Леверкузен 0:1краен резулат  Херта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР