Едва ли ЕС и Турция ще излязат удовлетворени от срещата

...
Едва ли ЕС и Турция ще излязат удовлетворени от срещата
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров с горещ коментар на важната среща между ЕС и Турция във Варна

Едва ли Европейски Съюз и Турция ще излязат задоволени от срещата между тях. Това съобщи по отношение на идната среща във Варна ген. Кирчо Киров, шеф на Националната разследваща работа в интервала 2002-2012 година Той изрази вяра за възобновяване на разговора сред Европейския съюз (ЕС) и Турция.

Ген. Кирчо Киров добави, че главният фокус на Турция ще бъде подложен върху разминаването на позициите на Европейски Съюз с тези на страната по отношение на протичащото се в Сирия, желанието на страната да бъде отворена нова глава за договаряния със съюза и премахването или облекчаването на визовия режим. „ Разбира се, че, и Турция, и ръководителите на Европейски Съюз, ще дойдат в България с предварителни опорни точки, само че опорни точки - в средата и центъра, на които се намира и нашата страна, заради близкото си и директно съседство с Турция. В този смисъл срещата би могла да бъде прекомерно сполучлива за България, и като ръководител на Съвета на Европа, и като страна, която е непосреден комшия, от позиция на това, че на територията на Турция е съсредоточен един голям масив, една голяма маса от бежанци, които до този миг Турция извършва своите отговорности да задържа на територията си “, сподели ген. Киров пред " Фокус ".

Той разяснява също, че тематиката за връзките сред Турция, Гърция и Кипър и проблемите посред им също ще бъде наранена в границите на срещата. Ген. Киров разясни, че конфликтът не е за това кой да владее територии, а за естествените благосъстояния и в частност - разположените в шелфа газови залежи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР