Едва една трета от населението в България на възраст между

...
Едва една трета от населението в България на възраст между
Коментари Харесай

Само една трета от хората у нас имат основни цифрови умения

Едва една трета от популацията в България на възраст сред 16 и 74 години има най-малко съществени цифрови умения, а едвам 8 на 100 от хората ги надвишават.

Това се споделя в оповестения през днешния ден от Европейската комисия първи годишен „ За положението на цифровото десетилетие на Европа “. 

В България неравномерното систематизиране на цифровата инфраструктура в селските региони се нуждае от в допълнение внимание. Обхватът на публичните цифрови услуги към момента е невисок и по тази причина са нужни целенасочени дейности, изключително за минимизиране на административния товар върху компаниите, се споделя в документа.

В него въпреки всичко се отбелязва, че въпреки България да има невисок дял от IT експерти – 3,8 на 100 по отношение на 4,6 на 100 приблизително в Европейски Съюз, страната ни е с най-голям дял на дамите, работещи в тази област – 28,9% по отношение на 18,9% приблизително за Общността.

В отчета се насочва рекомендация към страната ни да обезпечи повсеместен метод на държавно равнище, с който да координира по-ефективно развиването, приложението и оценката на политиката на цифровото обучение и да форсира спомагателното образование на работещите.

България би трябвало да усили напъните си за инфраструктурата за съгласуваност, изключително за разрастване на 5G мрежата и гигабитовата съгласуваност, гласи друга рекомендация към страната ни.

В отчета се акцентира, че цифровата промяна на бизнеса у нас е надалеч зад останалите страни членки на Европейски Съюз и в това отношение се постановат основни старания. Посочва се съответно, че би трябвало да се подхващат спомагателни дейности за повишение на цифровата активност на дребните и междинни предприятия, въвеждането на облачни компютърни услуги, Big Data („ огромните данни “) и изкуствения разсъдък.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР