Едва 44% от българите са готови да излязат да гласуват

...
Едва 44% от българите са готови да излязат да гласуват
Коментари Харесай

Проучване закова числата! Колко българи ще гласуват на изборите

Едва 44% от българите са подготвени да излязат да гласоподават на идните предварителни парламентарни избори. 18% са декларирали, че по-скоро ще гласоподават, а 12 на 100 от интервюираните не знаят. 8% са дали отговор " по-скоро не ", а 18% изрично са декларирали, че няма да гласоподават. Това демонстрират данни от национално изследване, финансирано от бТВ и „ Маркет линкс “, извършено измежду 1067 пълнолетни лица сред 14 и 22 януари по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.

Според изследването 47% от интервюираните не желаят коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и БВ. Останалите 20 на 100 не знаят, а 33% са съгласни на коалиция сред въпросните партии.
-->
Проучването демонстрира, че всички водачи губят доверие, само че Бойко Борисов е съумял да възвърне част от утвърждението към него (сега е 22%).

За първи път доверието в президента Румен Радев спада с над 10%, демонстрират още данните. Към момента доверие към него изпитват 39%, а съмнение - 41%.

" Понастоящем става забележима упоритостта на Радев да превзема нови властови територии, което е и причина за неговия резултат в изследването във връзка с доверието ", разяснява социологът Добромир Живков.

Служебният министър председател Гълъб Донев се радва на 24% поддръжка, а съмнение към него на този пост изпитват 41 на 100.

Прави усещане, че утвърждението към Стефан Янев - 18%, е по-голямо от това към Кирил Петков - 16 на 100. А това към Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Христо Иванов е изцяло еднообразно - по 14%. Слави Трифонов е с 8 на 100.

Костадин Костадинов на " Възраждане " буди благосклонностите на 16% от българите, също толкоз е доверието към Асен Василев.

Общо над три четвърти са недоволните от положението на страната, демонстрират още данните на " Маркет линкс ".

Всеки пети прави оценка материалното си положение в позитивната част на скалата.

Избирателната интензивност на 2 април евентуално ще е близка до тази на 2 октомври, предвижда социологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР