Eднократна помощ в размер на 300 лева ще получат украинските

...
Eднократна помощ в размер на 300 лева ще получат украинските
Коментари Харесай

Еднократна помощ от 300 лв. за украинските студенти и докторанти в България

Eднократна помощ в размер на 300 лв. ще получат украинските студенти и докторанти от българска националност, които следват във висши учебни заведения в нашата страна. Решението е на държавното управление, осведомят от Националното посланичество на студентските препоръки в Република България (НПСС), които са основатели на помощта.

Става дума за над 1000 украински жители, обучавани в български университети . Заради войната и усложнената интернационална конюнктура те не могат да бъдат подпомагани от своите близки и фамилии в Украйна.

Парите ще бъдат преведени на висшите учебни заведения съгласно броя на украинските студенти и докторанти с български генезис, обучавани в тях.

Най-много - 183 студенти, се образоват в СУ " Св. Климент Охридски ". В Икономическия университет във Варна те са 153, а в ПУ " Паисий Хилендарски " - 131.

Десетки университети подкрепиха украинските студенти, които се образоват в България, като към този момент отпуснаха финансова помощ в размер от 300 лева и опростиха наложителния наем за студентско общежитие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР