Eдно здраво общество не се създава от институции. Едно здраво

...
Eдно здраво общество не се създава от институции. Едно здраво
Коментари Харесай

Милена Дамянова от ГЕРБ: Едно здраво общество се създава от децата, от традициите, ценностите и образованието на мислещите поколения

Eдно крепко общество не се основава от институции. Едно крепко общество се основава от децата, от традициите, полезностите и образованието на мислещите генерации. Само тогава институциите градят страна, която основава велики каузи в образованието, науката, стопанската система, културата, спорта и така нататък Това съобщи националният представител от ПГ на ГЕРБ и ръководител на Образователна комисия Милена Дамянова в декларация от името на група във връзка 1 юни.

"Защо споделям това? Само след един ден е 1 юни, Денят на детето. Това е ден, в който си припомняме обещанията, които сме дали като възрастни и като общество, като семейство и като политици на децата. Защото Денят на детето, огласен от смях, песни и нагизден с балони, е нашата отговорност и обвързване да осигурим най-хубавото обучение, опазване на здравето, обществена поддръжка, опция за личностно развиване на всяко дете. Каквото и да си приказваме, както и да ни затрупва с грижи всекидневието, всяко наше деяние е ориентирано и би трябвало да бъде ориентирано към обезпечаването на щастливо детство за всеки.

Ако не беше по този начин, нито ние, нито която и да е друга цивилизована и развита страна, нямаше да работи непрестанно за справяне с проблемите със обществените разлики, за обезпечаването на еднакъв късмет на децата с разнообразни потребности и от разнообразни публични групи и за гарантиране запазването на националните и общочовешките полезности. Защото единствено те обезпечават връзката сред другите генерации и ни разрешават да продължим напред и като общество, и като страна.

Няма да изреждам политиките на ГЕРБ в тази посока. Ще си разреша от тази естрада да кажа, че ние имаме вяра и работим за това да имаме мощно обучение и просвета. Защото единствено те ще ни оказват помощ да опазим традицията си и да живеем в модерния свят. Само те учат, че свободата и правото на народна власт са изконни права за всеки човек. Не можем да сме мощни като нация, в случай че имаме разрушени фамилни полезности и отнети права на фамилията и на детето. Ние имаме вяра и знаем, че без общоприети стандарти в връзките се раждат пропасти освен сред поколенията, само че и в самото общество. В това време на бърза консумация на човешки страсти е значимо да научим децата ни да познават и да живеят в ден, в който правото да бъдеш благополучен е закон.

Ние постоянно приказваме за модерното обучение и за модерния живот, към момента имаме вяра, че то съществува някъде другаде и постоянно изпращаме децата си да го търсят. Взираме се с инатлива непримиримост в проблемите и постоянно забравяме да търсим общи решения, водени от желанието си да спорим. Това, знаем, няма да ни направи постоянна нация, в която фамилията и децата са съществена и неотменна полезност. Това ще направи пътя ни към решение на предизвикването да осигурим високо качество на опазването на здравето, образованието, кариерното развиване, обществената сигурност и правото на протекция на всяко българско дете в неговия роден дом, дълъг и сложен.

Домът е там, където са децата ни. А домът е този, който дефинира по какъв начин ще живеем и пътя ни в бъдещето. Затова сме толкоз чувствителни по тази тематика. Затова постоянно се поддаваме на непознати внушения и изпитваме под паника боязън, че някой може да посегне на нашия дом. Не бива обаче да се водим от сходен боязън, тъй като няма политика, няма схващане, няма даже спор, който да слага под подозрение правата на децата и на фамилията.

Ние имаме вяра и работим за това, че нацията ни е длъжна да пази, поддържа и подсигурява правата на децата. Защото единствено свободни, образовани и изпълнени с персонална решителност за по-добър живот младежи могат да работят за величието на България! Нека не губим време за дребни ежби, а да поставим старания посредством съответните политики с по-бърза стъпка да решим трайно дилемите, предкоито сме изправени: качествено опазване на здравето, обучение и развиване за всяко дете.

Позволете ми да се обърна към децата и да им пожелая щастливо детство, а на възрастните да не разрешават всекидневието да покрие със давност чистотата и вярата в душите им! ", сподели още тя, цитирахаот пресцентъра на ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР