Едно от знаковите имена в наказателното право у нас -

...
Едно от знаковите имена в наказателното право у нас -
Коментари Харесай

Почина адвокат Марин Марковски

Едно от знаковите имена в наказателното право у нас - юрист Марин Марковски, умря на 73-годишна възраст, оповестиха от Софийската адвокатска гилдия.

Марин Марковски е роден на 22 декември 1948 година в София. Баща му Филип Марковски е юрист и синът потегля по неговите стъпки.

Марин Марковски приключва Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " през 1974 година и към година работи като арбитър в Елин Пелин. Година по-късно става юрист, като се специализира в наказателното право.

В кариерата си Марин Марковски е бил бранител по редица каузи с огромен публичен интерес.

Някои от емблематичнитеслучаи, с които остава в историята, са това за убийствата на Андрей Луканов, сестрите Белнейски и тройното ликвидиране в столичния кв " Гео Милев ".

По делото " Луканов " Марковски защитаваше обвиняемиятукраинец Александър Русов,посочен за физическия убиецна някогашния министър председател Андрей Луканов. По делото за убийството на сестрите Белнейски той защитаваше единственият обвиняем Лазар Колев. По случая с тройното ликвидиране в столичния квартал " Гео Милев " той бе юрист на Димитър Кънчев, който простреля татко си Николайи жена му Миглена, а с кухненски нож закла дребното си братче.

Марин Марковски беше бранител и на някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева, както и на някогашния министър председател Бойко Борисов по делото с Елена Йончева.

Синът му Димитър Марковски също е правист и работи като юрист. Другият му наследник Филип, е компютърен експерт.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР