Едно от най-значимите събития от календара на Германо-Българската индустриално-търговска камара

...
Едно от най-значимите събития от календара на Германо-Българската индустриално-търговска камара
Коментари Харесай

Пловдив прие 19-ия Бал на германската икономика в България

Едно от най-значимите събития от календара на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) се организира преди седмица в Пловдив. Повече от 300 представители на бизнеса и политиката се събраха на 27 октомври в новия логистичен център на „ Либхер Хаусгерете Марица “, с цел да станат част от 19-oто издание на Бала на немската стопанска система.

Гостите се любуваха на отлична нетуъркинг платформа, съчетана със завладяваща шоу стратегия. Държавна Опера - Пловдив откри специфичната вечер с известни арии и дуети из опери на Йохан Щраус. Гостите имаха удоволствието да чуят онлайн кабаретните осъществявания на оперното сопрано Ина Кънчева и известния пианист, композитор и продуцент Живко Петров, а за танците и положителното въодушевление се погрижиха артистът и музикант Влади Михайлов и неговият бенд. В част от пространството уредниците бяха пресъздали известния пловдивски квартал „ Капана “.

„ Германия е международен първенец по нововъведения “, означи в приветствието си президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара Тим Курт. Той посочи, че двустранният търговски продан сред България и Германия за 2018 година по всяка възможност ще доближи рекордните 8 милиарда евро и акцентира, че множеството немски компании се усещат добре у нас. Президентът на ГБИТК уточни аспекти от позитивното развиване в страната – подхванатите по-нататъшни стъпки за банкет в Шенгенското пространство и въвеждане на еврото, само че означи, че има какво още да се направи, с цел да се усещат добре хората в България и висококвалифицираните фрагменти да остават в страната, както и да се усъвършенства мястото на България в статистиките във връзка с медийната независимост, капиталовия климат и корупционния показател.

Н. Пр. Херберт Салбер, дипломат на Федерална република Германия в България, под чийто патронаж се организира Балът на немската стопанска система, означи, че Пловдив е все по-привлекателно място за вложения.

Официален посетител на събитието бе вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. В приветственото си слово тя акцентира, че 7% от Брутният вътрешен продукт на България идват от износа към Германия, 30% от топ 100 фирмите в България са с немско присъединяване, а „ всяка една немска инвестиция в България е с мисълта за бъдещето. Тя не е краткосрочна “.

И тази година част от приходите от бала бяха дарени за благородни дела. Подкрепени бяха обществено дружество „ Шивашка работилница “ в Пловдив, чиято цел е дами с невисок обществен статут от уязвими групи да получат късмет за реализация на трудовия пазар посредством придобиване на професионални умения по шивачество, и фондация „ Майко блага “, основана в помощ на майките на деца с увреждания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР