Едно от най-рейтинговите предавания на bTV, което привлича и много

...
Едно от най-рейтинговите предавания на bTV, което привлича и много
Коментари Харесай

Печалбата на "БТВ медиа груп" е скочила над 79% през второто тримесечие

Едно от най-рейтинговите излъчвания на bTV, което притегля и доста рекламодатели е Master Chef

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Пикът на телевизионния бизнес

И " БТВ медиа груп ", и " Нова броудкастинг груп " регистрират нарастване на приходите и облагата
20 юли 2018
" БТВ медиа груп " регистрира над два пъти растеж на облагата през първото тримесечие

Финансовият резултат за интервала е съвсем 3 млн. $
26 апр 2018
" БТВ медиа груп " усилва приходите и облагата през 2017 година

Групата регистрира максимален растеж на финансовия резултат през последното тримесечие
8 фев 2018 Растежът на приходите и оперативната облага на " БТВ медиа груп " продължава и през второто тримесечие на тази година, сподели оповестеният доклад на компанията майка на българската група - Central European Media Enterprises (CME). Най-голям акционер в нея е американският медиен конгломерат Time Warner. В портфолиото на " БТВ медиа груп " влизат телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg.

Смаляване на разликата до Словакия

Според финансовия доклад на CME приходите за второто тримесечие на " БТВ медиа груп " са достигнали 23.4 млн. $, покачване от съвсем 5% по отношение на същия интервал на предходната година. За цялото първо полугодие растежът на българския бизнес е още по-голям - 7.2% до 42.9 млн. $, т.е. растежът се забавя. Увеличението тук остава с минимален принос в общите доходи по отношение на останалите страни, в които CME оперира - Чехия, Румъния и Словакия. Но България смалява разликата до най-близката страна по доходи - Словакия, където оборотът на съдебномедицинска експертиза за второто тримесечие е 26.8 млн. $.

И през второто тримесечие продължава бурният напредък на оперативната облага преди обезценки и амортизации (OIBDA) на българската медийна група. След скока от 137% през предходния регистриран интервал, в този момент тя е повишена със 79.2% до 5.622 млн. $ и общо 8.603 млн. $ за полугодието, също скок от 87.5%. Така по този индикатор " БТВ медиа груп " продължава да е пред Словакия.

Общите доходи на цялата съдебномедицинска експертиза за второто тримесечие са 159.6 млн. $ и 298.7 млн. $ за полугодието, покачване от 3% на годишна база. Оперативната облага преди обезценки и амортизации на групата за вторите три месеца на годината е 55.657 млн. $, лек спад от 0.2% по отношение на 2017 година

Продажба на бизнеса в Хърватия

От съдебномедицинска експертиза оповестиха, че до 31 юли тази година ще завършат продажбата на хърватския си бизнес - малкия екран Nova TV. Купувач е Slovenia Broadband, която е част от оператора United Group. Регулаторното утвърждение на договорката леко се забави, откакто тя беше спирана един път от хърватските управляващи. Цената на транзакзията е 85 млн. евро (99.1 млн. долара) плюс промяна на оборотния капитал, която към момента не е избрана, оповестиха от CME. Все още не е ясно по кое време ще бъде завършена продажбата на активността на съдебномедицинска експертиза в Словения, като там покупател също е Slovenia Broadband.

За bTV на българския пазар от дълго време се приказва, че са в развой на продажба. Официална информация липсва, а външни медии пишат за продажба в пакет на останалия тв бизнес в Източна Европа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР