Едно от най-нашумелите имена в постния откъм трансферни новини напоследък

...
Едно от най-нашумелите имена в постния откъм трансферни новини напоследък
Коментари Харесай

Измамната западна мечта на родните футболни таланти

Едно от най-нашумелите имена в постния откъм трансферни вести в последно време български футбол е на младия нападател Никола Илиев. За няма и 7-8 години, откогато се е срещнал с топката, геният съумя да обиколи много тимове. Като се почне от родния му Аристон, мине се през Лудогорец, къс гастрол в Левски и два пъти в Ботев. При последния му престой в Коматево Ферарио Спасов го наложи при мъжете и роденият през 2004 година нападател даже изигра четири публични мача. Жълто-черната общественост стартира да предвкусва появяването на нов Георги Славков или Коце Костадинов от академията. Не би! На хоризонта излезе сътрудникът му Калоян Иванов, който гръмко разгласи, че довереникът му отива в Интер (Милано). И стартира да върти едни лакърдии, на които и бай Илия Хлебаря от едновремешната Лайкучка, би завидял. Като се почне от това, че " персонално спортният шеф (не му назова името, само че ние ще го кажем - великият комбинатор Бепе Марота) се канел да пристигна и да донесе 500 хиляди евро за Ботев, и се стигне до 1 300 000 евро при идващ трансфер. Това би се случило, само че единствено в случай че в Интер са простаци, в което надълбоко

се колебая. В играта бяха вкарани още отводи на предложения от Аякс, Ювентус, Манчестър Юнайтед, като в хора се включиха и представители на клуба. Истината е, че Никола може да премине даже в Плочник (Три водици), на своя глава управлението на Ботев. Просто подобен е нескопосаният устав на ФИФА, ощетяващ жестоко по-малките клубове. Те получават отплата едвам когато техният човек подпише професионален контракт, и то по избрана таблица. В случая с Илиев пари ще би трябвало да вземат още Аристон, Лудогорец и Левски. Не имам вяра в Интер, изключително Бепе Марота, да са балъци и да предпочетат в тази жестока рецесия да дават пари предплатено, когато могат да минат метър, и то по закон. Е, сътрудникът ще си вземе хонорар, че им е закарал гений, в това спор няма. Затова евентуално е и по този начин говорлив.

Съвсем различен е въпросът дали си коства родните гении да вървят в западни клубове, където конкуренцията е свирепа и не стигат до мъжкия тим. Спомням си за Антонио Михайлов, който се водеше за звезда в Милан. За последно порита в Симитли и след това нищо не се чу за него. Факт е, че досега нито една огромна наша вяра, минала в западен клуб в юношеска възраст, не е направила впечатляваща кариера.

Преди да поеме към Милано, поисквам откровено триумф на Ники, само че бих посъветвал него и фамилията му да поговорят с различен апетитен за гений №1 на жълто-черната академия - Крис Добрев, който отиде в Порто, а в този момент чака да реанимира кариерата си в Коматево. Или пък подписалият през вчерашния ден с Ботев Атанас Чернев, чийто сътрудник при започване на март гръмко се изпъчи с изказване, че довереникът му е парафирал с Хетафе.

В края желая да припомня, че последните съумели на Запад наши футболисти - Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров, първо се утвърдиха в ЦСКА, преди да поемат звездния път.

Дончо Донев, Марица
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР