Едно от големите имена на световната музикална сцена - Веселина

...
Едно от големите имена на световната музикална сцена - Веселина
Коментари Харесай

Веселина Кацарова се завръща в Софийската опера за спектакъла на Дон Карлос“

Едно от огромните имена на международната музикална сцена - Веселина Кацарова довечера се завръща в Софийската опера за спектакъла на „ Дон Карлос “. Събитието се чака с голям интерес от меломаните още от предишния сезон. Партнират ѝ едни от най-хубавите солисти в състава на Софийската опера. За вълненията на огромната певица описват Миглена Стойчева и Хрисимир Данев.

Казва, че думите на родния ѝ език не стигат, с цел да изразят какъв брой огромно е вълнението, с което се завръща на сцената на националната ни опера. Гледа на този театър като на огромна отговорност. Изпълнена е с почит и обич към българските си сътрудници и чака вълнуващата си среща с публиката вкъщи.
Веселина Кацарова: Идвам с една доста сложна роля. Еболи е една от най-трудните функции за мецосопран. Както Верди я е написал, това са даже за два гласа. Един глас, който би трябвало да има колоратура на първата песен и надлежно на „ О дон фатале “ тя е извънредно трагична. Драматичното е в, не приказвам единствено за волум. Аз по тази причина съм на тази възраст, аз я изпях много късно, би трябвало да се внимава, аз постоянно се обръщам към българските млади артисти - Моля ви не бързайте с трагичните функции. Аз пея към този момент съвсем 30 години. За тези функции възприятията изхабяват гласа.
„ Дон Карлос “ е спектакълът на Софийската опера, в който през годините са гостували най-вече международни звезди. Представлението е поверено в ръцете на новия посетител основен диригент - американеца Айра Левин.
Айра Левин: Мисля, че можете да очаквате от спектаклите два забележителни състава. Дирижирам „ Дон Карлос “ много постоянно. Правил съм го в Германия, в театро Колон в Буенос Айрес, в Сан Пауло. И да ви кажа в някой от функциите не съм имал толкоз положителни артисти, колкото тези, които пеят тук.
Веселина Кацарова ще извърши ролята на принцеса Еболи още един път в неделя. И бърза да повдигне завесата, че в персоналната й стратегия има още проекти, свързани със Софийската опера напълно скоро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР