Едно място в София привлича посетители от всички възрасти със

...
Едно място в София привлича посетители от всички възрасти със
Коментари Харесай

Деца учат физични и оптични закони в Музея на илюзиите в София

Едно място в София притегля гости от всички възрасти със своята загадъчност, мистика и магичност. Това е откритият неотдавна Музей на илюзиите в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В него науката, абстракцията и илюзията си подават ръка, с цел да трансфорат ученето в развлечение.

„ Нашият музей е много по-различен от останалите. Тук всичко може да се пипа, може да се снима. Децата се усещат удобно. Тук всичко е забавно и налично “, показва разликите сред техния и останалите музеи Зара Русева, която е гид там.

Най-привлекателните атракции в музея, в който всичко оживява, са „ Обърнатата стая “, „ Големият стол “ и фосфоресциращата стая, в която посетителите могат да рисуват със светлината.

„ Всеки човек може да откри неговия и най-близкия до него експонат. Столът е този, който най-вече притегля интереса на нашите гости. Интересното при него е, че когато един човек застане по-напред, а различен е на стола, единият наподобява доста висок, а другият доста невисок. Може да го хване в ръка, може да го избутва като че ли пада “, разкрива Русев. „ Ако желаеме да разбираем магията, първо би трябвало да учим науката и това е забавното в музея, че по подобен магичен метод може да се докоснем до науката “, разяснява гидът.

Основните експонати са свързани с оптични илюзии, само че има и такива, които би трябвало да се пипат с ръце. Фантазията и вярата в магията също са значим съизвършител в разнищването на тайната.

Музеят на илюзиите в София е част от верига, като сходни има в Полша и Литва. В софийския има към 50 експоната, измежду които и цветното колело на Нютон, Диска на Ойлер, китайско вълшебно огледало, литофон. Създателите му възнамеряват броят на атракциите да се усилва всяка година. Музеят работи без почивен ден. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР