Едно частно лице даде воля на комплексите си във Фейсбук,

...
Едно частно лице даде воля на комплексите си във Фейсбук,
Коментари Харесай

Конфузна история за елха и посолство

Едно частно лице даде воля на комплексите си във Facebook, а едно посолство в София ненадейно ги показа. И ясно сподели, че нервите на някои хора очевидно са напълно изтънели.

Жестът даже е приветлив: съветското посолство конфигурира елха в центъра на София. Но даже да не ви е приветлив, в него няма нищо неправилно или нелегално. Нищо неправилно или нелегално няма и в митинга на тези софиянци, които около елхата (а и върху нея) припомниха за съветската експанзия против Украйна.

В отговор един човек на име Костадин Костадинов написа - на първо време във Facebook - глуповато-възбуден текст (то такива са нравите в тази обществена мрежа), с който се пробва да глоби протестиралите. Костадинов се мъчи да бъде проницателен и подигравателен, само че резултатът е прочувствено срамен: блудкави клишета и опит за пукотевица с овлажнените муниции на най-некадърната кремълска агитация. Които от дълго време не гърмят.

И въпреки всичко, дотук – нищо ужасно. Един човек с местопребиваване отвън София, комуто патосът и кръвожадните патриотични гримаси очевидно се удават много по-добре от иронията и изящната книжовност, се е изказал във Facebook по въпроса за елхата в центъра на столицата. Няма неприятно, It`s a free country, както биха се изразили неговите обичани врагове от американското посолство в същата тази София.

Вместо тях обаче незабавно се обадиха обичаните му другари от съветското посолство. И тук глуповато-смешната история внезапно влиза в парадигмата „ играчка-плачка ". Защото едно е частното лице Костадин Костадинов да даде воля на комплексите си във Facebook, а напълно друго – съветското посолство да тиражира неговите обиди по адрес на протестиралите.

Честно казано, не мога даже да си показва с кой ум админите на ФБ-профила на съветското посолство са решили да препубликуват скромните размисли на Костадин Костадинов. Заклетите русофоби тук несъмнено ще кажат, че въпросните админи несъмнено са попрекалили с водката по празниците. Но нали Коледа в Русия е чак на 7 януари? Не, просто нервите доста са изтънели. Виждали сме го и различен път, чували сме го в някои много непремерени изказвания на външния министър Лавров и на неговата не по-малко спорна говорителка Захарова.

„ Тези българи защо се мислят? " – по този начин почти звучи вътрешният им глас, в съвършен синхрон с който е влезнала превъзбудата на Костадин Костадинов. Засега „ тези българи " явно не се мислят за нищо, доколкото няма публична реакция по отношение на разгащеното държание на съветското посолство. Дано обяснението за това безмълвие да е обвързвано само с отминалите празници. И нека с настъпването на делниците мълчанието да бъде нарушено.

Дойче веле
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР