Златен джобен часовник, принадлежал на най-богатия човек, който пътувал на

...
Златен джобен часовник, принадлежал на най-богатия човек, който пътувал на
Коментари Харесай

Продават джобния часовник на най-богатия пасажер, загинал на Титаник

Златен джобен часовник, принадлежал на най-богатия човек, който пътувал на кораба " Титаник ", се продава на търг, съобщи ДПА. Неговата стойност може да доближи до 150 000 английски лири (187 743 щатски долара).

Бизнесменът Джон Джейкъб Астор умира на 47 годишна възраст, когато " Титаник "  потъва през 1912 година Съпругата му се избавя. Вместо да се изтегля на една от избавителна лодка, видният член на богатото семейство Астор за последно е забелязан да пуши цигара и да беседва с различен пътник. 

Тялото му е извадено от Атлантическия океан седем дни по-късно и в облеклата му откриват изящен 14-каратов златен джобен часовник " Waltham "  с гравирани букви JJA. Очаква се цената на часовника да доближи сред 100 000 и 150 000 английски лири. Той ще бъде продаден в аукционната къща " Хенри Олдридж енд Сон "  в събота.

" Астор е прочут като най-богатият пасажер на борда на кораба " Титаник "  и се счита, че е измежду най-заможните хора в света по това време, с чисто положение от почти 87 милиона щатски $, което се равнява на няколко милиарда $ през днешния ден ", сподели аукционерът Андрю Олдридж. 

" Малко преди среднощ на 14 април 1912 година " Титаник "  се удря в айсберг и стартира да се цялостни с вода. Първоначално Астор не има вяра, че корабът е в сериозна заплаха, само че по-късно излиза наяве, че потъва и капитанът стартира евакуация. Джон оказва помощ на жена си да се качи в избавителна лодка номер 4 ", добави аукционерът, представен от Българска телеграфна агенция.

Г-жа Астор оцелява, а тялото на брачна половинка ѝ е извадено на 22 април, близо до мястото на потъването.

" Часовникът е изцяло реставриран. Върнат е на фамилията на господин Астор и е носен от сина му. Той е неповторима част от историята на " Титаник ", добави Олдридж.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР