Едни от най-добрите български спортисти станаха част от невероятно лятно

...
Едни от най-добрите български спортисти станаха част от невероятно лятно
Коментари Харесай

Български спортисти създадоха незабравими летни спомени за десетки деца и младежи

Едни от най-хубавите български спортисти станаха част от необикновено лятно премеждие, по време на което съумяха да основат незабравими мемоари за десетки деца и младежи.

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, ликувалата напълно неотдавна за повторно в кариерата си със злато от Европейски игри боксова звезда Станимира Петрова, бронзовата олимпийска медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от игрите в Рио де Жанейро през 2016 година Ренета Камберова, международният и европейски първенец по повдигане на тежести Христо Христов и джудо геният Емил Вълчев, спечелил сребърен орден на Европейското състезание за кадети, се включиха с голям възторг в осмия народен лагер на Асоциация „ Докосни дъгата “ и втория народен гвардейски училищен лагер на Сдружение „ Младежки гвардейски отряди “ в Пампорово. Това бе втората взаимна лятна самодейност на двете организации, чиито ръководител е доктор Денислава Ангелова.

Деца и младежи, страдащи от диабет, както и млади гвардейци, прекараха дружно няколко дни, изпълнени с доста позитивни страсти, спортни игри, образования и безчет усмивки.

Момчетата и девойките имаха опция да вземат участие в открит урок по карате с Ивет Горанова на връх Снежанка, да организират утринна шампионска гимнастика с нея и останалите гостуващи първенци, да рисуват с дългогодишната водеща на спортните вести Елена Яръмова и някогашният състезателен коментатор Алекси Сокачев, както и да получат редица скъпи препоръки от извършените потребни беседи.

По време на своето незабравимо лятно премеждие, децата и младежите на „ Докосни дъгата “ и „ Младежки гвардейски отряди “ разгледаха от близко емблематични за Пампорово и района естествени кътчета като екопътека „ Невястата ” и „ Орфеевите скали ”. Посетиха и националната астрономическа обсерватория Рожен към Института по астрономия на Българска академия на науките. В най-големия астрономически комплекс в Югоизточна Европа децата имаха опция да се срещнат със оборудванията и научните задания, по които астрономите работят сега. В програмата на лагера бе включено и пътешестване до обширните роженски поляни, където малчуганите съумяха да почувстват същинския дух на Родопа планина и да видят от близко внушителния 111-метров стълб „ Рожен ”. А на връх Снежанка, се потопиха и в магията на локалния фолклор, с помощта на кристалния глас на Петя Качакова и прелестния гайдар Костадин Калниев от Езикова гимназия “Иван Вазов ” - Смолян. Акцент в разнообразната лятна самодейност на „ Докосни дъгата ” и „ Младежки гвардейски отряди ” бе и изобразяване навън.



Емоционален миг по време на ляната самодейност, проведена от доктор Денислава Ангелова, бе видеосрещата на дребния Мартен с именития Христо Стоичков от Маями. Навръх рождения си ден момчето, което не се дава на диабета и неговите ограничавания, получи най-големия подарък, за който е мечтало - да види идола на живота си и да му каже просто едно „ Здравей ”. Срещата провокира сълзи на наслада, сълзи на любов, сълзи на комплициране, сълзи на признателност...

“Хей, другар! Ще си дойда и ще се забележим! Дай една огромна усмивка и не помни сълзите! Ти си прелестно дете и би трябвало да се смееш! ”, обърна се огромният Стоичков към Мартен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР