Една трета от тока, произвеждан у нас, в момента се

...
Една трета от тока, произвеждан у нас, в момента се
Коментари Харесай

БЕХ: Една трета от тока у нас се изнася, АЕЦ Козлодуй работи само за износ

Една трета от тока, създаван у нас, сега се изнася за прилежащи страни. Това сподели изпълнителният шеф на Българския енергиен холдинг Валентин Николов.

За да се понижи риска от повишаване на електрическата енергия за промишлеността, са натоварени спомагателни мощности, изясни Николов, представен от БНР.
 Правителството обмисля зелена добавка за изнасяната електрическа енергия Правителството обмисля " зелена добавка " за изнасяната електрическа енергия
" Енергийната диверсификация е належащо изискване за гарантиране на конкурентоспособна стопанска система. " Това сподели министърът на енергетикат...

" В момента износът е 1 950 мегавата, нагледно казано - АЕЦ " Козлодуй " работи напълно за експорт. Това демонстрира, че има недостиг в района, не в България, и че този недостиг се запълва най-много от българската енергетика. Топлоелектрическа централа " Марица изток-2 " работи със шест блока. Другите два няма по какъв начин да бъдат пуснати, тъй като са в планов ремонт ", изясни той.

" Така че ние вършим всичко допустимо да задоволим този недостиг, тъй като в противоположен случай цените на Българската енергийна борса ще отидат високо и, несъмнено, най-вече ще страда промишлеността от това нещо ", уточни шефът на БЕХ.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР