Една трета от хранителните продукти, които БЧК раздава на социално

...
Една трета от хранителните продукти, които БЧК раздава на социално
Коментари Харесай

1/3 от хранителните помощи от БЧК в Русенско остават непотърсени

Една трета от питателните артикули, които БЧК раздава на обществено слаби русенци по европейска стратегия, остават непотърсени. Тази година право да получат консерви и пакети с артикули имат близо 4000 души. От тях 900 живеят в селата към града.

Русе

Право да получават хранителни пакети през тази акция имат хората, които през отоплителния сезон на 2017 година са били в описите за енергийно подкрепяне. Освен тях артикули и консерви се поставят и на майките с деца-ученици, които са получили еднократна помощ през образователната 2017-18 година.

Ваня Петрова към този момент е съумяла да вземе полагащите ѝ се артикули. Казва, че претърпява с инвалидна пенсия от 170 лв., по тази причина огромна част от храните са добре пристигнали за тяхното домакинство.
Ваня Петрова: Доволни сме от продуктите.
Има ли нещо, което другояче не можете да си позволите?
- Има консерви от домати, рибни.
Още в първия ден на раздаването на питателните артикули има напор от искащи.
Татяна Обретенова, специалист в БЧК-Русе: Лошото е, че идват постоянно първите 2-3 дни. Тук сме до края на февруари.  В В "Добрия самарянин " в Русе имат потребност от дарения на храна
Приютът за бездомни хора в Русе, който се стопанисва от католическата организация „ Каритас”, се препълни. При потенциал 60 места, в студените зимни дн...

Когато хората от описите не са появят, доброволците от Червения кръст стартират да им звънят по телефона и да ги приканват да си получат питателните пакети.
Татяна Обретенова, специалист в БЧК-Русе: Голяма част от тях надлежно ги няма в България. Тези хора, които работят в Испания и други страни, те лятото се връщат тук, подават документи за енергийно подкрепяне и те нямат опция след това с персоналните си карти да дойдат да си получат тези помощи, само че отоплението очевидно си го получават.
От БЧК прецизират, че в края на всяка акция непотърсените артикули се изпращат на домове за деца и за възрастни по преценка на службите за обществено подкрепяне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР