Една отслабена Русия ще направи Съединените щати по-малко сигурни. Това

...
Една отслабена Русия ще направи Съединените щати по-малко сигурни. Това
Коментари Харесай

Робърт Кенеди-младши: Отслабването на Русия може да навреди на сигурността на САЩ

Една отслабена Русия ще направи Съединените щати по-малко сигурни. Това сподели в изявление за портала Responsible Statecraft Робърт Кенеди-младши, който разгласи желанието си да взе участие в президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година като самостоятелен претендент.

Той беше запитан дали е в американския народен интерес президентът на Съединени американски щати да договаря за преустановяване на спора в Украйна: „ Да. Според сегашната стратегическа визия на Съединените щати войната служи на националния интерес, като отслабва Русия. Но тази визия е неправилна по две аргументи. Първо, това не е намаляване на Русия. Второ, слаба и нестабилна Русия ще докара до понижаване на равнището ни на сигурност, а " не до подобряването му. Съединени американски щати и целият свят ще завоюват, в случай че Русия разбере, че ние не се опитваме да я унищожим. ”

Подобен въпрос беше заложен и на американския политик Корнел Уест, който също има намерение да се яви на изборите като самостоятелен претендент. Според него украинският проблем " не може да бъде решен с военни средства ": „ Дипломатическото разрешаване на този спор е освен в народен интерес, само че и отговорност на президента на Съединените щати, който би трябвало да управлява този развой дружно с нашите интернационалните сътрудници в Европа, Азия и Африка. ” Той даде обещание, че в случай че бъде определен за държавен глава, „ няма да даде на Украйна различен избор, с изключение на да влезе в дипломатическия развой “ като част от уговорката си да спре да доставя оръжие на Киев „ и вместо това да влага в мироопазващия развой “.

Кенеди-младши, който преди този момент изиска номинацията като претендент от Демократическата партия, се застъпва за преустановяване на американската помощ за Украйна и за ранно започване на договаряния за разрешаване на спора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР