Една от звездите в литовския национален отбор по футбол Арвидас

...
Една от звездите в литовския национален отбор по футбол Арвидас
Коментари Харесай

Звезда на Литва обясни защо няма да играе срещу България

Една от звездите в литовския народен тим по футбол Арвидас Новиковас изненадващо не попадна измежду извиканите играчите за идните два дуела на неговия от европейските квалификации, а това предстоящо провокира редица въпроси в прибалтийската страна.

В средата на юни на литовците им предстоят две срещи от група G по пътя към Евро 2024, а в една от тях те са

Новиковас побърза да посочи, че решението той да не бъде част от групата за тези мачове е взето взаимно със селекционера Едгаргас Янкаускас.

" Треньорът ми се обади и говорихме за това. Решихме, че в този случай е по-добре да не вървя в националния тим. Разбира се, че боли. Винаги съм ходил в националния тим от 18-годишен. Не съм пропуснал мач, с изключение на при травма. Сега има неблагодарна за мен обстановка, тъй като не съм подготвен физически. Бях на отмора за две седмици и макар че играя добре с топката, към момента не съм изцяло подготвен физически. Ще бъде необичайно, към момента ми е необичайно. Всички пишат: Защо не са те взели. Писна ми да изяснявам. За мен е необичайно, че съм здрав, само че няма да отида в националния тим ", разяснява 32-годишният играч.

Друга от аргументите за неналичието на Новиковас вероятно е слабият му минал сезон, в който той записа едвам 13 мача, в които не означи нито един гол. Трикратният притежател на званието " Футболист №1 на Литва " въпреки всичко е оптимист, че към момента имам какво да покаже на терена.

" Беше просто един трагичен сезон. Някои хора в Литва споделят, че Новиковас е приключил за футбола. Но желая да ги успокоя, че не е по този начин. Ще се върна на терена и ще се върна по-силен от преди ", приключи Арвидас Новиковас.

В своята кариера за националния тим на Литва офанзивният футболист има записани 64 мача и 12 гола.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР