Една от основните цели, оправдаваща сгобката зад кабинета Денков-Габриел, остава

...
Една от основните цели, оправдаваща сгобката зад кабинета Денков-Габриел, остава
Коментари Харесай

Австрия отново ни реже за Шенген

Една от главните цели, оправдаваща сгобката зад кабинета " Денков-Габриел ", остава по-скоро неизпълнима. България надали ще влезе в Шенген тази есен или при започване на идната година, стана ясно от думите на австрийския вътрешен министърГерхард Карнер, представен от Българска телеграфна агенция.

Поредният червен байрак за България от страна на Австрия бе даден по време на конференция на Карнер и румънския му сътрудник Каталин Предою във Виена.

" Нашата позиция е, че Шенгенската система като цяло не действа, по тази причина не сме отворени към разширението й. Вече има инспекции на границите. Системата като цяло не работи, в този миг не е уместно разширението на Шенгенското пространство ", сподели Карнер.

България и Румъния чакат да влязат дружно в зоната за безвизово пространство. До момента Екологичен потенциал и Европейска комисия на няколко пъти са призовавали страните членки да одобрят разширението на съюза, само че против решението, което би трябвало да бъде взето с болшинство, се афишират Нидерландия и Австрия.

По време на конференцията през днешния ден румънският вътрешен министър съобщи от своя страна, че " Австрия не с Румъния има проблем ".

" Румънските служители на реда си правят работата и сме подготвени да продължим тази работа дружно ", добави той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР