Една от основните цели и каузи на партия МИР е

...
Една от основните цели и каузи на партия МИР е
Коментари Харесай

Д-р Ирена Парунева: Кауза на партия МИР е справедливо, качествено и достъпно здравеопазване за всеки |

„ Една от главните цели и дела на партия МИР е всеки български жител да получава заслужено, качествено и налично опазване на здравето. Именно това е и моята идея в политиката и ще се боря за заслужено и налично опазване на здравето за всеки, без значение от неговото местоживеене, както и от обществения му статус. Друг мой приоритет е детското опазване на здравето и построяването на детска болница. Необходимо е също по този начин да се усъвършенства лекарствената политика на страната, което ще даде съответен и навременен достъп до медикаментозно лекуване на всеки български жител “, съобщи доктор Ирена Парунева, която е лидер на листата за претенденти за народни представители на партия МИР за област Разград за парламентарните избори на 14-ти ноември 2021 година

Д-р Ирена Парунева е специалист по опазване на здравето. Има две степени „ магистър “ – по медицина (Медицинска Академия, София) и бизнес администрация (City University of Seattle). От 1994 година до 2012 година заема управителни позиции в едни от най-големите интернационалните фармацевтични компании. От 2012 година ръководи лична консултантска компания, фокусирана в региона на генетичните проби и персонализираната медицина. Председател е на Гражданско съдружие „ Мрежа за начинания и решения “, основател и член на Националния изпълнителен съвет на партия МИР. Семейна, с две деца.

„ Партия МИР предлага да се сътвори ясна здравна карта за територията на всяка българска община, с цел да могат да се проучват здравните потребности на популацията във всеки един район, както и наличните отделения, инсталация и администрация. Целта е да се усъвършенства качеството на лечебния развой и всеки българин да има достъп до качествена здравна помощ във всяка една точка на страната “, съобщи доктор Ирена Парунева.

За неналичието на задоволително квалифицирани фрагменти тя счита, че е нужно актуализиране на заплащането на лекарите и медицинските сестри за запазването им в болнични заведения. Д-р Парунева предлага да се одобри идея за стабилизиране, излекуване и развиване на общинските лечебни заведения за болнична здравна помощ, в това число и промени в статута на част от лечебните заведения в звена за незабавна помощ, медицински заведения за профилирана, следболнична, и дълготрайна грижа.

„ За справяне с пандемията партия МИР предлага да се направи обединен здравен протокол за лекуване на Ковид-19. Липсата на здравен протокол основава безпорядък в здравната система и суматоха измежду заболелите. Обръщам внимание и на обстоятелството, че не леглото и респираторът лекуват, а медицинският екип. Той е най-съществен и за него страната би трябвало да постави големи старания, тъй като естественото съответствие лекар-медицинска сестра е 1/3, т.е. на един доктор би трябвало да има 3 медицински сестри. В България това отношение сега е 1 към 0,8, което е пагубно и е належащо неотложно да се поправя, само че това става единствено посредством заслужено и достойното възнаграждение на медиците, които са на първа линия в битката с Ковид-19 “, съобщи още доктор Ирена Парунева.

Според нея е належащо неотложно да бъде възобновен медицинският щаб на проф. Костов, който е формиран от водещи в страната здравни експерти, с цел да може да дава експертни, стимулирани и обосновани медицински решения.

„ Според нас от партия МИР персонален избор на всеки един човек е дали да се имунизира или не и този избор не може да бъде предопределян със заповеди, ограничавания и дискриминация. За да се възвърне справедливостта, която беше нарушена с условието за зелен документ, предлагаме да бъдат приети антителата и да се вкара и признае проучване на по този начин наречения клетъчен имунитет. Това е паметта на организма, че се е срещал с това заболяване. Вече има доста изследвания, които демонстрират, че ваксинираните имат даже по-малко антитела спрямо тези, които са преболедували. Именно по тази причина предлагаме да бъдат приети антителата на всеки, който ги има. Това ще върне справедливостта, тъй като когато имаш доверие на имунизираните, би трябвало да имаш доверие и на неимунизираните, които имат антитела “, изрично съобщи доктор Ирена Парунева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР